Vom avea un Crăciun și un Revelion ca în copilărie. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de sărbători

Veste bună pentru cei care își doresc să retrăiască magia sărbătorilor de iarnă de altădată! Meteorologii de la AccuWeather au actualizat prognoza pentru luna decembrie, și se pare că anul acesta vom avea parte de un Crăciun și un Revelion cu vreme specifică iernilor autentice. După câțiva ani în care temperaturile au fost mai degrabă primăvăratice, cu zăpada absentă din peisaj, 2024 ne va oferi ocazia să ne bucurăm de sărbători „ca pe vremuri”.

De Sărbători va ninge, susțin specialiștii în domeniu. Foto: arhiva.
De Sărbători va ninge, susțin specialiștii în domeniu. Foto: arhiva.

Prognoza pentru luna decembrie: temperaturi scăzute și ninsori

Conform AccuWeather, întreaga lună decembrie va fi marcată de temperaturi scăzute, asemănătoare celor pe care le asociem iernilor tradiționale. Minimele vor coborî până la -7 grade Celsius, iar în timpul zilei, temperaturile nu vor depăși 4-6 grade. Acest val de frig va aduce, pentru mulți, bucuria sărbătorilor albe și sentimentul de nostalgie după copilăria petrecută în zăpadă.

Cum va fi vremea de Crăciun?

De Crăciun, meteorologii estimează că temperaturile maxime vor ajunge la 5 grade Celsius, iar minimele la -2 grade. Deși vom avea parte de o atmosferă autentică de iarnă, în zilele de Crăciun nu sunt prognozate ninsori în majoritatea regiunilor țării. În schimb, înainte de această sărbătoare, este posibil să ningă în București, aducând zăpada pe care mulți o așteaptă cu nerăbdare.

Ninsori și temperaturi de Revelion

Revelionul ne va surprinde însă cu ninsori și temperaturi mai scăzute. În noaptea dintre ani, vom avea temperaturi de până la -5 grade Celsius, iar în timpul zilei, maximele vor atinge 5 grade. Această combinație va crea condiții ideale pentru cei care vor să întâmpine noul an în peisaje de poveste, alături de fulgi de nea.

Pentru locuitorii din Brașov, prognoza este și mai promițătoare: dacă de Crăciun nu sunt anunțate ninsori, Revelionul va fi cu siguranță unul alb. Pe 31 decembrie și 1 ianuarie, vor cădea ninsori, îmbrăcând orașul și împrejurimile sale într-un strat de zăpadă.

Sărbători ca pe vremuri

După câțiva ani cu sărbători de iarnă mai calde, 2024 promite să aducă atmosfera sărbătorilor de odinioară. Cu frig, ninsori de Revelion și o lună decembrie caracterizată de temperaturi scăzute, ne vom putea bucura de sărbători autentice, în care zăpada să ne însoțească la trecerea dintre ani.

Acum, nu ne rămâne decât să scoatem paltoanele groase și să ne pregătim pentru un Crăciun și un Revelion de poveste, exact așa cum ni le amintim din copilărie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lidia fecioru png
Banner Carmen Harra
carte pexels jpg
problema jpg
viroza si gripa foto pexels jpg
image png
jessica waite jpg
california palmieri istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net