Rețete

Pagina 5
Avocado FOTO Shutterstock jpg
Gustă o explozie de sănătate. Rețeta delicioasă de avocado cu roșii, iaurt și usturoi
Avocado, cu gustul său cremos și plin de nutrienți, devine vedeta unei rețete versatile, potrivite pentru orice moment al zilei. Această combinație delicioasă de avocado cu roșii, iaurt, usturoi și verdeață va transforma simpla masă într-o experiență culinară rafinată și sănătoasă.
sarmale  Foto YouTube: Rețete gătite cu drag
Rețeta de sarmale a lui Chef Florin Dumitrescu. Ce ingredient secret folosește ori de câte ori prepară acest fel
Unul dintre cei mai iubiți bucătari din România vine în atenția conaționalilor săi cu o rețetă inedită de sarmale. Află ce anume folosește Florin Dumitrescu pentru cele mai bune sarmale.
Trucul pentru a fierbe carnea mai repede 1 jpg
Secretele gospodinelor de la țară. 3 metode prin care poți fierbe carne bătrână mult mai repede
Nu putem nega gustul inegalabil oferit de găina de țară gătită sub diverse forme. Deși majoritatea oamenilor le este mult mai accesibil să meargă la supermarketuri și să cumpere găina gata crescută și pregătită direct pentru gătit, trebuie să recunoaștem că cea crescută la țara este mult mai sănătoa
În casele multor români s a gătit azi fasole cu ciolan  Pentru cei care nu au avut timp sau chef de gătit, restaurantele au pregătit meniuri livrate la domiciliu jpeg
Cea mai gustoasă fasole cu ciolan. Ingredientul secret care îi dă un gust demențial
Chiar dacă nu este cel mai simplu preparat, este absolut delicios și merită să îl încerci de câteva ori pe an. Vorbim despre fasolea cu ciolan. Iată ingredientul secret care îi dă un gust demențial.
piure de cartofi freepik jpg
Secretul celui mai gustos și pufos piure de cartofi. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi de fiecare data când îl prepari
Bucătăria românească este plină de rețete delicioase, de la cele mai complexe, până la altele pe care chiar și începătorii le pot pregăti fără probleme. Iar atunci când vine vorba despre preparate simple, piureul de cartofi este, cu siguranță, unul dintre favoriții multora dintre noi.
1 briose cu ovaz jpg jpeg
Brioșe cu morcovi și ovăz, un desert rapid, sănătos și delicios. Rețeta te costă 14 lei
Dacă vrei să-ți încânți papilele gustative cu un desert delicios și sănătos, brioșele cu morcovi reprezintă alegerea perfectă. Această rețetă simplă, rapidă și economică te va bucura cu aroma inconfundabilă a morcovilor proaspeți și gustul dulceag al brioșelor.
muraturi jpeg
Comuna din România unde se fac cele mai bune murături. Incredibil ce pun gospodinele în ele
Comuna Ocnița din județul Dâmbovița, România, adăpostește o comoară autentică cu multiple utilizări ce se reflectă atât în gastronomia locală, cât și în medicina naturistă. Această comoară este reprezentată de un deal de sare care a fost exploatat timp de sute de ani.
1 ciorba de pui cu taitei de casa jpg jpeg
Trucul neștiut pentru o ciorbă de pui ca la restaurant. Ingredientul secret care o face cu adevărat gustoasă
Deși putem avea impresia că ciorba de pui este o rețetă simplă, la care nu avem cum să greșim, adevărul este cu totul altfel! Iar dacă vrem o mâncare delicioasă, care să ne aducă aminte de vremurile copilăriei, există un truc ingenios la care putem apela!
sorin bontea instagram jpg
Chef Sorin Bontea, secretul celei mai bune tocănițe. La ce truc apelează de fiecare dată când o prepară
Cu siguranță că atunci când vorbim despre rețete iubite de către români, vom pomeni destul de rapid și de tocăniță! Iar dacă doriți să vă ridicați mâncarea la un alt nivel, atunci cu siguranță nu puteți ignora sfaturile oferite de Chef Sorin Bontea, pentru o tocăniță de vis!
ficatei de pui jpeg
Ce trebuie să pui în ficăței, ca să nu se mai usuce. Ingredientul secret care îi păstrează suculenți și savuroși
Bucătăria românească este plină de rețete delicioase, însă, indiferent cât de bune sunt, tot există câteva trucuri ingenioase pe care nu le vom găsi în cele mai multe cărți de bucate! Iar atunci când gătim ficăței de pui, un ingredient banal îi va păstra suculenți și delicioși!
Snitele cu sos de usturoi  Sursa foto shutterstock 642059200 jpg
Ingredientul secret pe care trebuie să-l pui în șnițele. Le schimbă gustul complet, dar și textura cărnii
Șnițelele reprezintă un preparat apreciat de toate categoriile de vârstă, iar arta de a le pregăti cu succes implică tehnici și ingrediente care fac diferența între o simplă rețetă și o experiență culinară memorabilă.
parjoale moldovenesti shutterstock jpg
Cum prepari cele mai bune pârjoale moldovenești. Ingredientul secret care le face pufoase
Dacă vrei să aduci în farfurie un adevărat deliciu moldovenesc, ai nimerit în locul potrivit! Pârjoalele moldovenești, cu aroma lor inconfundabilă și textura pufoasă, sunt o adevărată ispită culinară. Descoperă secretul care face aceste minunății atât de irezistibile!
ciorba de perisoare jpeg
Ce trebuie să pui în ciorba de perișoare pentru un gust desăvârșit. Ingredientele secrete care îi dau savoare
Ciorba de perișoare reprezintă una dintre cele mai îndrăgite și populare mâncăruri din bucătăria românească, cu o tradiție îndelungată și variante specifice în diverse regiuni ale țării.
sarmale jpg
Cele mai bune sarmale pentru masa de Revelion, după rețeta lui chef Scărlătescu. Așa reușești să-ți surprinzi invitații
Nicio mâncare oricât de sofisticată ar fi nu reușește să egaleze faimoasele sarmale care se găsesc pe mesele românilor în perioada sărbătorilor. De Crăciun, de Anul Nou, Paște și alte sărbători importante, sarmalele se află primele pe lista preparatelor gospdinelor. Cătălin Scărlătescu vine în ajuto
sarmale shutterstock 1856731081 jpg
Secretul marilor chefi din România. Motivul pentru care trebuie să pui doua lingurițe de smântâna în apa care fierb sarmalele
Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele festive și există câteva secrete culinare de la bucătari pricepuți care pot transforma acest preparat tradițional într-o adevărată delicatesă.
maioneza fara oua jpg
De ce trebuie să adaugi apă minerală în maioneză. Secretul bucătarilor adevărați
În zilele noastre, tot mai multă lume apelează la maioneza din comerț, fără să mai stea să o pregătească acasă. Însă, dacă ne dorim un produs mai special, făcut în totalitate de către noi, există un truc ingenios care va face maioneza de casă mai delicioasă decât oricare variantă din magazine!
1 salata de boeuf jpg jpeg
Ce este strict interzis să faci atunci când prepari salata de boeuf. Atenție, îi va strica gustul iremediabil
Un preparat delicios, care poate fi distrus într-o clipă de gospodine, este salata de boeuf. O greșeală banală poate compromite întreaga compoziție, iar aceasta se referă la murăturile adăugate în rețetă.
Ciorba de burta FOTO Shutterstock
Secretul Jamilei pentru cea mai bună ciorbă de burtă: „Vă sfătuiesc să…”
Există multe capcane în care putem cădea atunci când pregătim ciorbă de burtă, dacă nu suntem atenți. Din fericire, dacă urmăm sfaturile experților, preparatul nostru va avea un gust mai bun ca oricând! Iar un anumit secret împărtășit de Jamila poate da un gust incredibil ciorbei noastre de burtă!
prajituri resturi png
Ce să faci cu resturile de prăjituri rămase după Crăciun. Desertul genial pe care îl poți prepara cu ajutorul lor, pentru Revelion
Au trecut deja sărbătorile însă casa noastră a rămas plină de dulciuri? Ei bine, în loc să irosim mâncarea și să o aruncăm, putem apela la o rețetă simplă pentru a transforma toate preparatele pe care nu le mai vrem într-o prăjitură de resturi!
ciorba radauteana jpeg
Jamila, secretul celei mai bune ciorbe rădăuțene. Ce face imediat după ce a fiert carnea: „Gustul nu se pierde”
Ciorba rădăuțeană este mai mult decât o simplă supă; este o experiență culinară care îmbină gustul tradițional românesc cu finețea unei preparări rafinate.
cartofi gratinati jpg
Cea mai bună rețetă de cartofi gratinați. Pasul peste care nu trebuie să săriți, dacă vreți să obțineți crusta perfectă
Cartofii gratinați și crocanți reprezintă o rețetă perfectă de Crăciun, pe care să o puneți lângă friptura prăjită de porc. Un bucătar de top a împărtășit modul său suprem de a găti acest fel de mâncare delicios, astfel încât să vă iasă perfect de fiecare dată.
Friptură de porc FOTO Shutterstock jpg
Cum prepari cea mai delicioasă friptură de porc pentru Crăciun. Trucul care o face fragedă și suculentă
Carnea de porc este o sursă de proteine de calitatea întâi, vitamine din grupul B, dar și minerale și grăsime. Iată o rețetă delicioasă de friptură de porc. Friptura este nelipsită de la masa de Crăciun.
cozonac   foto alina mitran (2) jpg
Cea mai delicioasă rețetă de cozonac pentru Crăciun. Cum îl frămânți corect și ce trebuie să pui în compoziție, ca să rămână pufos
Mirosul inconfundabil de cozonac proaspăt scos din cuptor aduce nostalgia sărbătorilor și bucuria reuniunilor de familie. Cozonacul este nelipsit de pe mesele festive. Cu toate acestea, secretul unui cozonac perfect nu constă doar în pufosenie, ci și într-o umplutură delicioasă.
Carnati traditionali FOTO Shutterstock jpg
Secretul celor mai gustoși cârnați. Ingredientul secret folosit de bucătăresele din Ardeal
Tradiționalii cârnați de casă sunt nelipsiți de pe mesele de Crăciun, iar fiecare regiune a țării adaugă propriul său farmec în prepararea acestui delicios preparat.
Chef Florin Dumitrescu jpg
Chef Florin Dumitrescu, secretul cele mai bune salate de boeuf. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Salata de boeuf reprezintă un deliciu culinar iubit de români, fiind nelipsită de pe mesele festive. Cu toate că rețeta este cunoscută, Chef Florin Dumitrescu dezvăluie trucurile sale pentru a face această salată să fie cu adevărat remarcabilă.
Friptură de porc FOTO Shutterstock jpg
Motivul pentru care nu e bine să sărezi friptura înainte de a o găti. Trucul de care trebuie să ții cont
Gătitul unei fripturi delicioase este arta culinară care implică multe alegeri și trucuri. Un aspect crucial al acestui proces este sărarea cărnii, iar mulți bucătari experimentați recomandă să nu faci acest lucru înainte de a o găti.
cozonac   foto alina mitran (2) jpg
Cu ce să stropești cozonacii după ce i-ai scos din cuptor! Vor avea cea mai delicioasă aromă
Cu mac, cacao, nucă, rahat sau stafide, cozonacii pot fi un adevărat curcubeu de arome deosebite care își lasă gura apă. Pentru a avea un gust și mai delicios trebuia să îi stropești cu acest ingredient!
ciorba de pui cu smantana jpeg
Trucul secret pentru ca ciorba de pasăre să fie mai gustoasă. Metoda folosită în marile restaurante
Cu siguranță, ciorba de pui este o alegere minunată pentru zilele reci sau atunci când simți nevoia unui fel de mâncare care să te încălzească.
jamila jpeg
Jamila, secretul cozonacilor perfecți: „E foarte important să avem...”
Geanina Staicu-Avram, cunoscută sub numele de Jamila Cuisine pentru comunitatea sa de pe YouTube, a devenit o figură iconică în lumea culinară românească. Cu peste 92 de milioane de vizualizări la videoclipurile sale, Geanina a devenit o sursă de inspirație pentru milioane de iubitori ai artei culin
sorin bontea instagram jpg
Secretele lui Chef Sorin Bontea pentru rețeta de pâine de casă
Pâinea este nelipsită de pe masa românilor, fiind unul dintre cele mai vechi și mai consumate alimente de către oameni. Bineînțeles, se poate pregăti chiar în propria casă, în mai multe varietăți. Deși există mai multe trucuri care te ajută să gătești cea mai bună pâine, rețeta bucătarului Sorin Bon