Cum prepari cozonacul Babka în sirop de coniac. Vei da pe spate invitații de Crăciun cu acest desert delicios!

Deja ne apropiem de Crăciun, iar în aceată perioadă, cozonacul va deveni cel mai popular desert din țara noastră! Însă, ce facem atunci când ne-am săturat de cozonac? Sau, cel puțin, ne-am săturat de varianta tradițională a acestuia? Ei bine, putem schimba puțin lucrurile și să recurgem la cozonacul Babka, în sirop de coniac!

Această rețetă vă va cuceri imediat / foto: Dreamstime
Această rețetă vă va cuceri imediat / foto: Dreamstime

Această rețetă pare destul de complicată la prima vedere, iar pentru fiecare parte a acestui tip de cozonac, de la blat la sirop, va trebui să aveți la îndemână câteva cantități specifice din diferite ingrediente.

De exemplu, pentru aluat sunt necesare cele mai multe lucruri, însă, deși pare o listă lungă, vom vedea că lucrurile nu sunt atât de dificile pe cât par inițial!

60 ml de lapte rece

Puțină coajă rasă de portocală şi lămâie

5 grame de sare

două plicuri zahăr cu vanilie

30 ml de rom

500 grame de faină

două ouă întregi

80 grame de zahăr pudră

3 gălbenuşuri

150 grame de unt

În plus față de acestea, pentru maia, vă mai trebuie 60 ml de lapte cald, 25 de grame de drojdie proaspătă, cât și 30 de grame de făină. Pentru umplutură, va trebui să aveți lângă voi puțină sare, 200 de grame de zahăr pudră, 400 de grame de nucă tocată, 50 ml de coniac, 3 ouă, dar și 50 de grame de cacao.

Pentru sirop, vă vor mai trebui câteva ingrediente, cum ar fi 200 ml de apă, o esență de vanilie, 600 de grame de zahăr, cât și 200 ml de coniac.

Cum se prepară cozonacul Babka

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să punem puțin lapte cald într-un vas, peste care vom adăuga drojdia. Apoi, amestecăm totul bine, iar după ce s-a dizolvat, punem puțină făină, amestecăm, apoi lăsăm la „odihnit” 20 de minute.

Apoi, în alt bol, punem 2 ouă, cojile de portocală și lămâie, 3 gălbenușuri, sare, zahăr pudră, rom, cât și zahăr cu aromă de vanilie. Amestecăm bine, apoi punem maiaua, 60 ml de lapte rece, făină și frământăm bine aluatul.

Aluatul trebuie să fie cât mai elastic posibil, iar apoi vom adăuga și untul, pe care îl vom amesteca bine. Trebuie să ungem un castron cu ulei, în care vom putea pune aluatul, pe care îl lăsăm să crească vreme de 3 ore, în frigider.

Cum preparăm umplutura cozonacului

Pentru umplutură, punem într-un bol 50 g de cacao, 50 g de coniac, 400 g de nucă tocată, 3 ouă, apoi 200 g de zahăr pudră. Pentru a pregăti siropul, tot ce trebuie să facem este să punem o cratiță la foc, în care vom adăuga 600 g de zahăr, 200 ml apă, iar după ce totul s-a topit, lăsăm să se răcească, apoi punem esența de vanilie și 200 ml de coniac.

Pentru a pregăti cozonacul, trebuie să întindem o parte din aluat pe o foaie dreptunghiulară, în timp ce restul rămâne în frigider. Apoi, după ce totul este pregătit, rulăm aluatul, tăiem capetele și punem totul într-o tavă, apoi băgăm la congelator vreme de 15 minute. Apoi, scoatem cozonacii, îi tăiem pe lungime și îi împletim.

Ei mai trebuie lăsați în frigider vreme de 12 ore, apoi punem într-o tavă 1 litru de apă clototită și punem cozonacii în ea, la cuptor, vreme de 30 de minute. Apoi, îi scoatem din tavă și îi lăsăm normal la cuptor, vreme de 50 de minute. La final, îi îmbăiem în sirop, iar a doua zi pot fi serviți!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net