De ce să pui aspirină în must? Soluția ingenioasă împotriva unei mari probleme
Deja ne aflăm la mijlocul lunii noiembrie, iar această perioadă din an este una dintre cele mai anticipate, în țara noastră! Motivul? Pe lângă pregătirea murăturilor, avem șansa de a ne bucura de pastramă și must, unele dintre cele mai populare preparate tradiționale din țara noastră! Iar gospodinele iscusite au un truc ingenios pentru a face un must perfect: pun aspirină în el!
Deja ne aflăm la mijlocul lunii noiembrie, iar pentru pofticioșii din țara noastră, aceată parte din an este una dintre cele mai mult așteptate! Motivul? Ei bine, pe lângă pregătirea murăturilor, avem șansa de a ne bucura de pastramă și must, unele dintre cele mai populare preparate tradiționale din România! Iar gospodinele iscusite au un truc ingenios pentru a face un must perfect: pun aspirină în el!
Ei bine, deși poate părea bizar, se pare că aspirina rezolvă o problemă importantă a mustului, de care fiecare dintre noi ne temem! Mai precis, se pare că acest medicament banal poate preveni fermentarea mustului!
Aspirina poate preveni fermentarea mustului
Nu este deloc exclus ca o singură pastilă de aspirină să facă mustul nostru să aibă un gust delicios de-a lungul întregului an! Tot ce trebuie să facem este să punem pastila de aspirină în must, apoi să îl fierbem 5 minute!
Cum fermentarea mustului este cea mai mare problemă de care se tem toți românii, atât producătorii, cât și consumatorii de rând, în timp au apărut mai multe metode de a preveni acest proces! Iar un alt truc pe care gospodarii l-au găsit este folosirea hreanului!
Se pare că tot ce suntem sfătuiți să facem este să dăm hreanul pe răzătoare, iar apoi să îl amestecăm cât mai bine în must! Se pare că acest ingredient banal poate încetini procesul de fermentare!
Astfel, fie că facem chiar noi must, sau îl cumpărăm din comerț, aceste două trucuri ne pot ajuta să îl păstrăm pentru mult mai mult timp, fără ca acesta să înceapă să fermenteze!