Rețeta tradițională din Banat care te va cuceri! Cum pregătești pogăcele cu cașcaval

De-a lungul țării noastre vom găsi numeroase rețete delicioase, de care ne vom îndrăgosti încă de la prima înghițitură. Iar în Banat există un preparat simplu, destul de ușor de pregătit, însă care ne va uimi cu gustul și textura delicioasă pe care o are!

Ese o rețetă ușor de pregătit / foto: IStock
Ese o rețetă ușor de pregătit / foto: IStock

Bucătăria românească este plină de rețete delicioase, iar deja și turiștii străini care ajung în țara noastră se întorc acasă impresionați de gusturile românești. De la o regiune la alta, vom da peste gusturi diferite și varietăți locale ale rețetelor noastre favorite, pe care trebuie să le încercăm măcar și odată în viață.

Iar în această categorie se numără și pogăcelele cu cașcaval, o rețetă specială din zona Banatului!

Pogăcelele cu cașcaval se pot pregăti rapid și ușor

Această gustare delicioasă are o textură de vis, care ni se va topi în gură, atunci când mușcăm. Smântâna și cașcavalul se combină perfect, pentru a forma un preparat de vis. Iar partea cea mai bună este faptul că nu avem nevoie de foarte multe ingrediente complicate, pentru a pregăti faimoasele pogăcele!

Practic, nu ne trebuie decât un kilogram de făină, o lingură de sare, un cub de drojdie, patru gălbenușuri de ou, cât și 600 de grame de unt. De asemenea, mai avem nevoie și de ingredientele principale, adică 400 de grame de cașcaval și 600 de grame de smântână! Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să gătim!

Cum pregătim faimoasele pogăcele din Banat

Primul pas pe care trebuie să îl facem este să amestecăm bine untul făină, cașcavalul ras, sare, smântână, drojdie, cât și cu cele patru gălbenușuri de ou. Acest aluat trebuie să fie cât mai ferm, motiv pentru care trebuie să îl lăsăm peste noapte în frigider, potrivit lamasainbanat.ro.

A doua zi, vom întinde tot aluatul pe masă și îl vom tăia folosind o formă rotundă. Pogăcelele trebuiesc unse cu un gălbenuș de ou, iar apoi vom presăra peste ele susan și cașcaval ras. Ultimul pas este să le punem la cuptor vreme de 30 – 40 de minute, iar apoi să ne bucurăm de gustul savuros al acestei gustări din Banat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop 4 august jpg
HOROSCOP APRILIE (1) jpg
zodii care isi schimba viata dupa sf andrei jpg
Supa de varză sau supa arde grăsimi pentru o slăbire rapidă Taste Life
WhatsApp Image 2025 03 29 at 10 34 18 jpeg
masca ten jpg
horoscop (2) jpg
cotlete porc jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net