Moda și stilul: cum să-ți găsești look-ul personal

Ultima actualizare:

Când ai un stil personal, fashion-ul devine o treabă mult mai ușoară. Într-o lume în care tendințele se schimbă de la o zi la alta, iar moda capătă tot mai multe valențe, să rămâi fidelă unui stil care te reprezintă este o dovadă de unicitate. Pentru că, vrem, nu vrem modul în care ne îmbrăcăm spune inevitabil ceva despre noi. Gândește-te la mari staruri precum Marilyn Monroe sau Audrey Hepburn care au devenit icon-uri în modă. 

Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock

Dacă vrei să îți dai seama ce anume te reprezintă ai mai jos sfaturile perfecte prin care poți face asta, dar și ce greșeli să eviți la shopping!

E mai bine să fii îmbrăcată cu gust, decât să fii îmbrăcată la modă. Nu trebuie să respecți tendințele actuale pentru a străluci. Hainele nu arată cine suntem cu adevărat, însă pot spune ceva despre noi. Așa că, poți purta absolut orice îți dorești, dar nu strică să știi și ce anume ți se potrivește. Piesele care te prind vor fi mereu mai bune decât cele în tendințe.

Citește și: Machiajul vedetelor: cum să-ți recreezi look-ul preferat

5 metode prin care îți poti găsi stilul personal

Îmbracă-te în funcție de silueta corpului

Înainte să aflii ce haine te reprezintă, este important să știi ce anume te avantajează în funcție de forma corpului. Pentru silueta pară e bine să pui accentul pe partea de sus pentru echilibra vizual cu mărimea șoldurilor. Pe când la silueta dreptunghiulară e indicat să compensezi lipsa taliei, prin accentuarea șoldurilor. Oricum ar fi, hainele trebuie să pice frumos pe corp. 

Inspiră-te din jur

Atunci când cauți inspirație vestimentară e bine să te uiți la cei din jurul tău. Găsește pe cineva al cărui stil îl admiri, fie că e vorba de o persoană apropiată sau o celebritate. Internetul e plin de bloggeri sau vloggeri care vorbesc despre modă, așa că nu duci lipsă de surse.

Dacă îți place stilul unui star anume, află cine este stilistul său și găsește inspirație de la el. Poți găsi oricând ceva care să devină un icon pentru tine. E important să știi să accepți și sfaturi din partea celor care chiar te cunosc și sunt sinceri cu tine. Și până la urmă, uită-te și la stilul tău din trecut și vezi cu adevărat ce te prindea și ce nu. E un proces de sinceritate cu tine.

Carourile sunt un alt trend reinterpretat de marile case de modă  jpeg

Ieși din zona de confort

Poți începe cu pași mici. Poate toată viața ai fost obișnuită să porți haine în culori neutre, fade, însă dacă ai încerca un strop de culoare poate ai avea surpriza să afli că îți stă bine și chiar te reprezintă.

E important să înveți să experimentezi și să încerci lucruri noi pentru că doar așa poți afla ce este cu adevărat potrivit pentru tine pentru tine. Fii deschisă către noi, pentru că pe măsură ce evoluăm ne schimbă preferințele și ajungem să ne schimbăm atât fizic cât și emoțional. Fii creativă!

Vezi și: Cum să alegi perechea perfectă de încălțăminte pentru acest sezon? – ghid de modă pentru bărbați

Fii atentă la ce nu îți place

Clișeic sau nu, ca să știi ce îți place trebuie să știi mai întâi ce anume NU îți place, doar așa ajungi să filtrezi preferințele. Nu trebuie să porți ceva doar pentru că este la modă și nu trebuie să își placă ceva doar pentru că cuiva apropiat îi place. Până la urma suntem diferiți și preferințele sunt cele care ne creează stilul.

Cât timp știi cine ești și ce vrei, îți va fi ușor să găsești piesele vestimentare potrivite pentru tine cu care te vei putea identifica. Dacă ești îndrăgostită de paltoane, atunci poartă cât mai des, orice piesă preferată poate deveni un icon pentru stilul tău. Important este să te simți bine cu acel articol!

Haine jpg

Investește în ce îți place

Stilul înseamnă investiție pe termen lung. Dacă vrei să îți formezi un stil personal atunci asigură-te că investești în articole pe care ești dispusă să le porți ani de zile pentru că ești convinsă că mereu îți vor plăcea.

Până la urmă despre asta este vorba. E ca la muzică, unele melodii îți plac și peste 10, 20 de ani! Dacă iubești pălăriile și știi că îți stă bine cu ele și le poți adapta la celelalte piese, atunci cumpără-le! Atenție însă, nu cumpăra impulsiv și întreabă-te mereu dacă într-adevăr ai nevoie de acel articol sau dacă nu cumva este un capriciu de moment. 

Mai vezi și: Cum arată superba geantă Dior, recreată după modelul prințesei Diana. Cât trebuie să plătești, dacă vrei s-o ai

Nu uita, indiferent de ce anume alegi să porți, important este să ai încredere în tine, să fii asumată și sinceră cu tine. Poartă ceva pentru că te face să te simți bine și pentru că scoate în evidență ceva important legat de personalitatea ta. Asta înseamnă să ai stil!

3 greșeli pe care le fac femeile atunci când merg la cumpărături

Cumpărături impulsive

Treci pe lângă vitrina unui magazin și vezi reduceri. Automat vei fi tentată să cumperi ceva doar pentru că este la reducere sau pentru că este la modă. Ulterior ajungi să ai dulapul plin cu haine de care nici măcar nu te-ai atins.

Fii atentă la banii pe care îi cheltui pe articole vestimentare sau accesorii și gândește-te dacă îți sunt utile cu adevărat. Mai bine dai mai mulți bani pe ceva de calitate de care chiar te vei folosi, decât să iei haine la reducere care de multe ori nu sunt atât de bune.

femei shopping jpg

Nu cumperi haine care nu se potrivesc garderobei

Practic, ai văzut ceva ce ți-a plăcut, îl cumperi și când ajungi acasă realizezi ca nu merge purtat cu nimic din garderoba pe care o ai deja. Când vrei să îți iei ceva gândește-te dacă ai cu ce să-l asortezi. Ori dacă îți permiți, încearcă să mai iei și alte piese care s-ar potrivi cu acel articol, în loc să ajungi cu un dulap plin de haine care nu se potrivesc unele cu altele. 

Citește și: Topul celor mai stilate femei din România, în viziunea lui Botezatu. Surpriză mare cine sunt doamnele!

Nu te îmbraci în conformitate cu personalitatea ta

Chiar nu e nevoie să cumperi haine doar pentru că sunt în tendințe. Cumpără ceva care ți se potrivește, care spune ceva despre stilul tău. Nu trebuie să fii ca ceilalți, fii ca tine și investește în lucruri în care chiar crezi! Simte-te liberă să fii tu purtând ce îți place, nu ai nevoie de aprobarea celorlalți.

o shopping 570 jpeg

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net