Alimentele sănătoase care pot sabota silueta. Un medic nutriționist dezvăluie trucul pentru a le consuma fără griji

Zahărul este inamicul siluetei și sănătății noastre, mai ales atunci când este consumat în exces. Printre alimentele care conțin zahăr se numără și fructele, care pot afecta greutatea dacă nu sunt consumate corect. Iată cum recomandă un medic nutriționist să le integrăm sănătos în dietă!

Alimente / Foto: Shutterstock
Alimente / Foto: Shutterstock

Dr. Andra Balcangiu Stroescu, Medic Specialist Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, a explicat într-o ediție a emisiunii „Vorbește Lumea” de pe PRO TV cum trebuie să consumăm fructele pentru a beneficia de ele fără a ne afecta sănătatea și silueta:

Zahărul din fructe și fructul este recomandat să fie inclus în dieta noastră. Dar important e să ținem cont de cantitate. Una e să mâncăm un kilogram de pepene, alta este să ne raportăm la 300-400 de grame/zi, adică două porții de fructe/zi.

Dacă aducem în dieta zilnic, aportul recomandat de fructe, avem multiple beneficii. Avem surse de vitamina C, întărim sistemul imunitar, avem sursă de potasiu, avem sursă de antioxidanți. Amintiți-vă de fructele de pădure, sunt o sursă importantă de antioxidanți”, a spus medicul.

Mărul roșu are un conținut mai ridicat de zahăr decât cel verde 

Fructele sunt o sursă importantă de nutrienți esențiali, însă nu toate sunt la fel când vine vorba de conținutul de zahăr. Există diferențe semnificative între tipurile de fructe în ceea ce privește cantitatea de zahăr pe care o conțin. Printre fructele cu cel mai mare conținut de zahăr se numără bananele, curmale, smochine, cireșe și pepenele galben:

Absolut toate fructele sunt o sursă de zahăr, de fructoză. E adevărat, între fructe există câteva diferențe, sunt unele fructe care sunt mai dulci, alte fructe care sunt mai puțin dulci, raportându-ne la cantitatea de zahăr conținută în suta de grame de produs. De exemplu, luăm un măr roșu și unul verde. Cel roșu este mai bogat în zahăr, mărul verde este o sursă mai mică de zahăr. Pepenele roșu este o sursă mai mică de zahăr comparativ cu pepenele galben”, a mai transmis nutriționistul.

Trucul medicului care încetinește absorbția zahărului din fructele dulci

În emisiune, medicul a recomandat un truc util pentru a evita creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge. Acesta este combinarea fructelor foarte dulci cu surse de grăsimi sănătoase și fibre:

Atenție! Dacă mâncăm fructe foarte dulci, mă refer aici la o banană, ar fi bine să asociem banana cu un iaurt și cu o sursă de grăsimi sănătoase. Pentru că zahărul în cantitate mare, ajutat de fibrele existente în fruct și ajutat de proteine și grăsimi sănătoase, se va absorbi mai lent”, a explicat specialistul în nutriție. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Florin Busuioc la podcastul Mom by Nicoleta Luciu   captură de ecran (5) png
Un nou episod „Undressed”, dating show difuzat exclusiv pe VOYO, duminica aceasta foto: Pro TV
netflix depositphotos1 jpeg
 Netflix FOTO Shutterstock
angela rusu colaj instagram jpg
image png
cristian piedone foto youtube png
netflix pixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net