Filmul de pe Netflix care te va ține pe marginea scaunului. A fost nominalizat la 10 Oscaruri și a cucerit inimile cinefililor din lumea întreagă

Scris inițial ca piesă de teatru radiofonic, în 1998, acest film de pe Netflix a fost nominalizat la 10 Oscaruri și a cucerit inimile cinefililor din lumea întreagă. Dacă îți plac producțiile istorice, pregătește-te să fii absorbit în extravaganta lume a Casei Regale britanice de la începutul secolului XVIII.

Filmul de pe Netflix care te va cuceri instant / foto: Arhiva Click!
Filmul de pe Netflix care te va cuceri instant / foto: Arhiva Click!

Din portofoliul regizorului grec Yorgos Lanthimos (cunoscut pentru „The Lobster”, „The Killing of a Sacred Deer”, sau „Dogtooth”) mai poate fi vizionat și „The Favourite” („Favorita” n.r). Inspirat din biografia reginei Anna a Marii Britanii și a Irlandei, acest film te atrage în extravaganta lume a Casei Regale britanice de la începutul secolului XVIII.

Emma Stone este vedeta dramei lui Yorgos Lanthimos, care a devenit al treilea cel mai vizionat film de pe Netflix la nivel mondial, întrecând „Societatea zăpezii” și „Bucătăria”. Rachel Weisz și Olivia Colmon sunt alte două actrițe celebre care fac parte din distribuție. De asemenea, „The Favourite” nu este doar una dintre bijuteriile premiate cu Oscar, ci și una dintre cele mai bune lucrări ale lui Yorgos Lanthimos. Despre ce este vorba în peliculă?

Povestea filmului „Favorita”

Călătorim în Marea Britanie a anilor 1700, când Regina Anne (jucată de Olivia Colman) nu mai e în stare să-și conducă propria țară, aflată în război cu Franța. Îi lasă mână liberă sfetnicei Sarah (Rachel Weisz) să guverneze neoficial regatul în vremuri dificile, dar strânsa lor relație este pusă la încercare odată cu sosirea unei noi cameriste, Abigail (Emma Stone).

Descoperim că această tânără nu este mulțumită de poziția de servitoare și că în spatele farmecului ei timid se ascunde o personalitate influentă. Ea îi intră pe sub piele reginei și, implicit, devine un dușman pentru confidenta Sarah. Cât de departe poate merge Abigail pentru a-și schimba viața? Ei bine, dacă te-am făcut curios, poți urmări filmul „Favorita” pe Netflix.

„Bolnavă și capricioasă, regina Anne pierde controlul asupra regatului aflat în război, în timp ce confidenta ei se luptă cu o tânără vicleană pentru rolul de favorită”, este descrierea producției pe platforma de streaming.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net