Închis timp de 15 luni, fără mâncare sau haine, pentru a câștiga un reality show. Povestea sa, expusă într-un documentar

Tomoaki Hamatsu a devenit cunoscut după ce, în 1998, a fost dezbrăcat și lăsat singur într-un apartament aproape gol, ca parte a unei provocări pentru un reality show. Timp de 15 luni, a mâncat doar mâncare de câini. Povestea actorului japonez, cunoscut sub numele de Nasubi, este prezentată într-un documentar, „The Contestant” („Concurentul” n.r)

Gol, izolat și hrănit cu mâncare pentru câini timp de aproape 15 luni / foto: colaj captură video
Gol, izolat și hrănit cu mâncare pentru câini timp de aproape 15 luni / foto: colaj captură video

Cunoscută pentru plasarea participanților în situații extreme, cea mai infamă provocare a reality-showului Susunu! Denpa Shōnen, „O viață în premii”, din 1998, l-a făcut vedetă pe Tomoaki Hamatsu, un comediant aspirant poreclit Nasubi. Timp de mai bine de un an de zile, acesta a fost lăsat dezbrăcat, doar cu un stilou, câteva cărți poștale goale, un telefon și un raft plin de reviste, într-un apartament micuț, supraviețuind din câștigurile de la loteria revistei.

Pentru a câștiga provocarea, valoarea premiilor pe care le câștiga trebuia să atingă un anumit prag financiar – 1 milion de yeni, aproximativ 6.000 de lire sterline (în jur de 35.300 de lei) la acea vreme.

El a trecut prin 15 luni de izolare și o cădere treptată în depresie și manie, determinată de foame și izolare. Aproape treci decenii mai târziu, povestea sa este revizuită în cadrul unui nou film care tocmai a fost proiectat la Festivalul de documentare de la Sheffield.

„Am descoperit că nimeni nu a vorbit cu adevărat despre povestea lui Nasubi”

În „The Contestant” („Concurentul” n.r), regizoarea britanică Clair Titley revizuiește cele 15 luni pe care Nasubi le-a petrecut în apartamentul micuț - și ce s-a întâmplat când a ieșit și a descoperit că a devenit, fără să vrea, o celebritate națională.

„Am dat peste povestea lui când lucram la un alt proiect. Am descoperit că nimeni nu a vorbit cu adevărat despre povestea lui Nasubi în profunzime. (Am avut) toate aceste întrebări, cum ar fi, de ce a rămas acolo și ce efect a avut asupra lui, așa că l-am contactat în ideea de a face un film despre experiența lui”, a declarat Clair Titley, directorul documentarului „The Contestant”, potrivit publicației BBC.

„The Contestant” folosește imagini de arhivă, segmente de știri și interviuri cu Nasubi, cu producătorul reality show-ului și cu alte persoane apropiate poveștii, pentru a aprofunda ceea ce a trăit Nasubi și cât de mult i-a influențat viața.

Documentarul îl urmărește, de asemenea, pe Nasubi după eliberare, arătând eforturile sale de a-și folosi noua faimă dobândită pentru cauze nobile, oferindu-i, în sfârșit, un sentiment de împlinire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
bianca dragusanu dan capatos colaj instagram jpg
dani otil
nicu paleru jpeg
netflix pixabay png
andreea mantea
netflix pixabay jpg
andreea marin facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net