Poveste emoționantă la „Chefi la cuțite”. Ce trei jurati au rămas fără cuvinte

Ediția cu numărul 16, din sezonul 11, a emisiunii culinare Chefi la cuțite, de la Antena 1, l-a adus în atenția juraților, dar și a celor de acasă, pe Richard Abou Zaki, românul care a obținut o stea Michelin. Preparatul și povestea lui de viață i-au impresionat pe cei trei chefi, care au rămas fascinați.

Jurații au fost impresionați de preparatul lui Richard Abou Zaki / foto: Antena 1
Jurații au fost impresionați de preparatul lui Richard Abou Zaki / foto: Antena 1

La doar 26 de ani, Richard Abou Zaki provine din Piatra Neamț și și-a urmat pasiunea pentru bucătărie. Are un restaurant în Italia, țara în care locuiește, și a bifat performanța de a obține o stea Michelin. Cu ce preparat s-a prezentat în fața juraților, dar și care este povestea lui de viață, rămâne să descoperiți în rândurile de mai jos.

Cine Richard Abou Zaki, bucătarul cu o stea Michelin 

Richard Abou Zaki i-a uimit pe jurații Chefi la cuțite / foto: Antena 1
Richard Abou Zaki i-a uimit pe jurații Chefi la cuțite / foto: Antena 1

Cel mai mare vis pe care Richard Abou Zaki l-a avut, a fost acela de a deveni bucătar. Din fericire, și-a îndeplinit dorința, iar aprecierile din parte chefilor nu au contenit să apară.

„Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni. Am plecat în Italia când aveam 5 ani cu mama, iar de atunci a început tot parcursul meu.”, le-a spus concurentul juraților, în cadrul emisiunii de la Antena 1.

Richard Abou Zaki i-a impresionat pe cei trei bucătari renumiți din țara noastră cu un preparat rafinat: Varză în roșu cu sos de anghila afumată și Coccobello la mare. Gustul preparatului i-a lăsat fără cuvinte pe jurați, încă de la prima degustare.

„Ești primul român pe care eu îl știu! Bravo! Mamă, ce tare!”, a mărturisit chef Sorin Bontea.

„Felicitări!”, i-a transmis chef Florin Dumitrescu.

„Eu am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea”, a adăugat Richard Abou Zaki.

,,Gătesc de când aveam 8 ani”

Richard Abou Zaki i-a impresionat pe bucătari și cu povestea lui de viață. Gătește de la vârsta de 8 ani de zile, astfel că pasiunea lui s-a transformat într-o afacere de succes. Părinții lui s-au despărțit când el avea vârsta de 6 ani, iar întreaga viață și-a dedicat-o artei culinare.

„Eu m-am născut la Piatra Neamț, am 26 de ani și vin din Italia. Am început să gătesc de când aveam 8 ani, mama mea muncea la fabrică și eu am rămas acasă. Am crescut cu pasiunea asta de când eram mic. Visul meu era să fiu bucătar.

Mama mea e română, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (...) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar.”, a povestit concurentul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
artista care a trait cu amanta sotului png
image png
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
image
actualitate.net
image
actualitate.net