România nu va mai participa la Eurovision 2024. Mihai Trăistariu e foc și pară! „Îi doare-n cot! S-au dus cu toate neamurile acolo și acum nu mai au bani?”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

E oficial! TVR a făcut, în sfârșit, anunțul: România nu va mai participa anul acesta la Eurovision, din lipsă de… bani! Mihai Trăistariu e consternat și cere numele celor care au votat împotriva participării noastre la competiția din Suedia. Fanii sunt revoltați și ei și au făcut o petiție.  

După 30 de ani de tradiţie, România nu va mai participa la Eurovision 2024. Televiziunea natională a anunțat că nu deține resurse financiare pentru a acoperi, anul acesta, prezenţa României în marea competiție europeană. 

Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC).

Hotărârea a fost luată în ședința de astăzi, 25 ianuarie, cu 5 voturi <<pentru>>, 4 <<abţineri>> şi 4 <<împotrivă>>. 

Tot astăzi, Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional.

Deşi a beneficiat de o prelungire a termenului limită pentru înscrierea la concursul din 2024, mulțumită unei colaborări de tradiţie cu European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, TVR se vede nevoită să amâne participarea la Eurovision Song Contest pentru o ediţie viitoare”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul TVR.

Mihai Trăistariu: „Să-mi spună mie care-s ăia patru care au votat ca eu să nu pot merge la Eurovision!”

Cu piesa pe masă, Mihai Trăistariu (47 de ani) aștepta să se înscrie anul acesta ca să participe, din nou, la Eurovision pentru România. Anunțul TVR i-a spulberat însă toate șansele. Artistul este consternat și mâhnit din cale afară. 

„Sunt foarte dezamăgit și foarte supărat! Nu vorbesc de faptul că aveam eu o piesă că pe ăștia îi doare în cot oricum de Trăistariu, nu-i interesează. Dar, e ca și cum ai spune că, dacă la fotbal am ieșit codași, nu mai mergem anul viitor la campionat. 

Nu ai cum să scoți muzica românească de pe harta lumii. Era important să scrie și România pe ecran, chiar dacă vom avea ani mai buni sau mai proști.

Sunt indignat pe cei patru care au votat împotrivă. Pe ăștia contra vreau să-i văd ca să înțeleg de ce! Normal ar fi să ne spună cine sunt pentru că televiziunea e susținută din bani publici.

Eu atât vreau să știu: de ce nu mă lasă pe mine să particip la Eurovision? Am înțeles că bagă bani în fotbal, Olimpiadă, deci bani găsesc, cei 180.000. Anul trecut au risipit 400 000 de euro ca să se ducă toți cu neamurile acolo”, a declarat Mihai Trăistariu, în exclusivitate pentru Click!

Mihai Trăistariu: „Nu am apucat să mă înscriu nici pentru altă țară că am așteptat după TVR!”

Solistul e cu atât mai supărat cu cât găsise o piesă a unui compozitor din Finlanda și aștepta verdictul TVR pentru a se înscrie în concurs, pentru România.

„Trebuiau să anunțe de la 1 octombrie, când se deschid preselecțiile în toate țările, că România nu va participa. Nu ne ții până la final de ianuarie!

Pe mine m-au încurcat pe tru că aveam o piesă de la niște producători din Finlanda, care mi-au zis că mai bine mă înscriu în România că sunt șanse să câștigăm. 
Am așteptat degeaba, acum nu mai am ce să fac cu melodia! Ce să fac, o mai țin un an?!”, a mai spus indignat solistul, pentru Click!

Fanii i-au trimis o scrisoare deschisă directorului TVR, Dan Turturică

Pe grupurile dedicate Eurovisionului de pe rețelele de socializare, fanii au transmis și ei o scrisoare de protest către conducerea Televiziunii Publice.

„SCRISOARE DESCHISĂ către Televiziunea Română!

Stimate Consiliu de Administrație TVR, cu precădere directorul general, Dan Turturică! 

Noi, fanii Eurovision România, cu un efectiv considerabil de peste 10,000 de membri, protestăm împotriva deciziei cu privire la retragerea României din Eurovision 2024!

Este nu doar ilegitim și imoral ca 13 persoane să decidă asupra unui PROIECT NAȚIONAL, ci și abuziv!

Noi, fanii înfocați ai acestui concurs solicităm, în mod oficial, ca această decizie să fie revizuită, cu consultarea populației prin mijloacele aferente (on-line, pe site-ul Eurovision TVR), iar votul lor, al fanilor și al contribuabililor din această țară să decidă participarea sau neparticiparea țării la acest concurs grandios! Așa este corect!

Cu mulțumire anticipată, membrii Grupului Eurovision România”, se arată în Scrisoarea de protest, transmisă către TVR. 

Eurovision 2024 va avea loc anul acesta în luna mai, în oraşul Malmö, din Suedia, ţară al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului.

Decizia TVR ca România să nu mai participe la Eurovision vine după ce, anul trecut, țara noastră nu a reușit să se califice în finală. 

România a fost reprezentată în concurs de Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)” care nu a obținut niciun punct, fiind cel mai slab și mai rușinos rezultat din istoria participării României la Eurovision.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
image
actualitate.net
image
actualitate.net