Ştirista PRO TV Lavinia Petrea face o mărturisire intimă: „Aveam o dorință nebună..."

#Exclusiv Click!

Împlinește anul acesta 20 de ani de când face televiziune și este la PRO TV. Lavinia Petrea (41 de ani) e foarte bucuroasă că se află pe acest drum, în această echipă. A povestit, în exclusivitate pentru Click!, cum a fost la începutul acestui drum şi a făcut o mărturisire intimă.

Lavinia Petrea prezintă Ştirile PRO TV / foto: arhiva personală
Lavinia Petrea prezintă Ştirile PRO TV / foto: arhiva personală

Lavinia Petrea: Responsabilitatea pe care o simte de a prezenta cât mai echidistant și echilibrat informațiile importante ale zilei îi oferă cea mai mare satisfacție. Iar acasă satisfacția și centrul atenției sunt mutate instant pe cei trei copii.

Ce prezinți, în ce zile și la ce ore?

Prezint Știrile PRO TV de la 06.00 la 10.30, de luni până vineri, iar în restul timpului sunt corespondent pentru ediția de la ora 19.00.

Ce îți place cel mai mult la jobul tău?

Puterea informației corecte și obiective într-o lume în care devine din ce în ce mai greu să nu cazi în plasa unei știri false mă face ca și acum, după 20 de ani de televiziune și de PRO TV, să îmi iubesc meseria și mai mult și să conștientizez misiunea importantă pe care o avem noi, jurnaliștii, de a oferi telespectatorilor conținut de calitate, obiectiv și corect. Sunt foarte mulți care și-au pierdut încrederea în media din cauza fenomenului de fake news și de aceea cred că acum, mai mult ca niciodată, misiunea jobului meu este extrem de importantă: de a informa corect telespectatorii și de a le păstra încrederea în Ştirile PRO TV, brandul alături de care am crescut.

Lavinia Petrea: „Iubesc muzica și cărțile"

Lavinia Petrea este pe coperta celui mai recent ghid Click! TV
Lavinia Petrea este pe coperta celui mai recent ghid Click! TV

De câți ani faci televiziune?

Luna aceasta împlinesc 20 de ani de televiziune și de PRO TV.

La mulţi ani! Cum ai ales această profesie? Hai să vorbim despre început...

Am intrat prima dată în redacția PRO TV alături de un grup de studenți veniți în practică, după care mi s-a propus să lucrez ca reporter de noapte în cadrul redacției de știri. Am acceptat cu multă bucurie, pentru că eram studentă pe atunci, aveam cursuri de zi, iar turele de noapte au fost perfecte pentru mine la acel moment. A fost perioada în care am învățat cele mai multe, am căpătat experiență profesională și am putut să îmi termin și studiile. Aveam o dorință nebună de a fi independentă, de a mă putea exprima liber, de a afla, de a cunoaște lumea și de a împărtăși tot aceea ce aflam și experimentam. Cred că pe acest drum m-au așezat curiozitatea și faptul că îmi plăcea mult să scriu. Încă din copilărie observam, rețineam detalii și vedeam în imagini toate experiențele mele.

Ai un blog de care văd că te ocupi constant. Când l-ai lansat, care a fost nevoia din spatele acestei preocupări și care sunt satisfacțiile pe care ți le aduce?

Am început să scriu în timpul pandemiei. Este locul în care am împărtășit în primul rând din experiențele mele de mamă, într-un mod blând, empatic, fără să cert pe nimeni, fără să pretind că eu știu cum se face sau că eu fac perfect. Nu scriu cu superioritate. Blogul meu este doar pentru acela căruia îi face plăcere să mă cunoască mai bine, și pentru cine alege să dea click pe laviniapetrea.ro ca să găsească niște sfaturi care pot fi puse destul de ușor în practică, idei și păreri din viața unei femei care, pe lângă cariera din televiziune, este o mamă dedicată, soție, dar și un om care își păstrează propria identitate, care își face timp și pentru pasiunile sale.

«Viața de mamă a trei copii m-a învățat să fiu organizată»

Lavinia Petrea, alături de familie / foto: arhiva personală
Lavinia Petrea, alături de familie / foto: arhiva personală
  • Lavinia Petrea este măritată de zece ani cu procurorul Romulus Varga (47 de ani). Cei doi au trei copii, un fiu și două fiice - Mathias (7 ani), Klara (5 ani) și Karin (3 ani).

Câștigi și financiar din acest hobby? Cum vei dori să dezvolți acest mic business?

Nu câștig din blog, nu l-am făcut cu acest scop. Este modul meu de a fi mai aproape, mai intim, de comunitatea creată în social media.

Care sunt temele care îți plac cel mai mult să le abordezi pe acest blog?

Îmi place să împărtășesc în primul rând din experiențele pe care le-am avut de-a lungul timpului cu copiii mei și să spun, punctual, cum am abordat anumite momente cum ar fi, spre exemplu, integrarea la grădiniță sau cum gestionez gelozia dintre frați, ori cum impun limite copiilor mei. Fiecare articol conține cel puțin cinci repere, ponturi sau informații concrete despre subiectul abordat.

Care sunt articolele de acolo care îți plac cel mai mult și îți oferă cea mai mare satisfacție?

Articolele din care cititorii mei rămân cu convingerea și încrederea că este posibil să îți crești copiii cu blândețe și cu multă dragoste, dar impunându-le și limite, că într-o lume care se schimbă cu viteza luminii poți să alegi să rămâi bun, simplu, natural și să fii fericit.

Cum decurge o zi din viața ta? Care sunt rutinele?

Sunt o persoană foarte activă. Așa am fost mereu, iar viața de mamă a trei copii m-a învățat să fiu foarte organizată și punctuală. Doar așa pot ca, pe lângă job și familie, să pot face lucruri și doar pentru mine. Merg la sală de trei ori pe săptămână, iar mișcarea este cea mai importantă activitate din rutina mea, pentru că mă face să mă simt extraordinar de bine. Acolo descarc energiile negative și mă încarc cu „sănătate” fizică și psihică. Apoi este rutina mea de îngrijire a pielii. Vreau să îmi păstrez frumusețea naturală cât se poate de mult, iar pentru asta cei mai importanți sunt pașii mici, dar făcuți corect şi zilnic.

Când vine vacanța de vară pentru tine și unde ai plănuit să o petreci?

Vacanța de vară pentru noi va fi în luna august, sigur pe plaje frumoase, la o mare azurie. Avem câteva variante, dar nu am decis încă. Copiii sunt nerăbdători pentru că sunt înnebuniți după apă și nisip, dar motivul pentru care am amânat puțin plecarea este că fac cursuri de înot, progresează uimitor de repede și ne dorim să știe toți trei să înoate până plecăm.

Care sunt pasiunile care te definesc și te ajută să te bucuri de viață și cum le aloci timp?

Iubesc muzica și cărțile. Dacă ne-am ocupa sufletul și mintea cu aceste două lucruri atât de simple și la îndemâna tuturor cred că am fi cu toții mai buni, mai frumoși, mai sănătoși, şi la trup, și suflet.

  • Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image
actualitate.net
image
actualitate.net