Djoković, în sferturile de la Roland Garros. De ce s-ar putea retrage sârbul

Novak Djoković a reușit să se califice, luni, în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce liderul mondial l-a învins pe argentinianul Francisco Cerúndolo (27 ATP). Sârbul a avut nevoie de patru ore și 39 de minute pentru a-și adjudeca victoria, impunându-se cu 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3. 

Novak Djoković a defilat până în sferturile Roland Garros (FOTO: EPA)
Novak Djoković a defilat până în sferturile Roland Garros (FOTO: EPA)

Doar că, între timp, Djoković riscă să nu se mai poată duela cu norvegianul Casper Ruud (7 ATP), programat teoretic miercuri, fiind pus la încercare serios de o accidentare și vorbind chiar despre o retragere de la turneu. „Astăzi, m-am accidentat, sunt încă în viaţă. Dar voi putea să joc următorul meci? Nu ştiu. Nu ştiu cât de gravă este accidentarea mea. Am avut un uşor disconfort la genunchi, timp de câteva săptămâni. Dar nu m-am îngrijorat, până astăzi. Bineînţeles că ultimul meci nu m-a ajutat cu somnul şi recuperarea... Am jucat foarte bine, în primul set. Apoi, în al treilea game al celui de-al doilea, am alunecat, am căzut şi am început să simt dureri la genunchi. Am cerut tratament şi am încercat să mă descurc. În setul al treilea, mi s-a dat doza maximă de medicamente pe care am putut să o administrăm. În ultimele seturi, am simţit mai puţină durere şi medicamentele au început să îşi facă efectul. Tot setul al cincilea, aş spune că nu am simţit nicio durere, ceea ce este un lucru bun”, a povestit ocupantul primei poziții din ierarhia ATP. „Vom vedea cât durează medicaţia. Voi face nişte teste, am făcut deja câteva cu medicul, după meci. Am primit veşti pozitive, dar şi unele îngrijorări. Vom vedea ce se va întâmpla. Nu sunt singurul care a jucat cu o accidentare. Uneori este vorba de un meci sau două, alteori de întregul turneu. (...) Nu ştiu dacă voi putea să mă întorc pe teren şi să joc. Să aşteptăm şi să vedem ce se întâmplă”, a completat sârbul. 

Atitudinea oficialilor de la Roland Garros i-ar fi pricinuit accidentarea

Nici vremea și starea terenului de tenis de la Roland Garros nu l-au ajutat prea mult pe Djoković. „Condiţiile cu vremea pe care am avut-o, în acest an, la turneu sunt destul de neobişnuite. A plouat mult şi asta a afectat terenul”, a punctat sportivul de 37 de ani, care a fost refuzat de oficiali, atunci când a cerut ca terenul să fie curăţat mai des în timpul seturilor, ceea ce i-ar fi pricinuit probleme serioase: „Accidentarea la genunchi pe care am suferit-o s-a întâmplat exact din această cauză. Am alunecat, chiar dacă toată lumea alunecă pe zgură, eu am alunecat de multe ori şi asta este destul de neobişnuit. Având în vedere jocul meu foarte agresiv, este normal să alunec pe zgură sau pe iarbă, dar asta s-a întâmplat mult prea des. Nu văd care este problema în a curăţa mai mult sau în a avea ceva mai mult pământ pe teren pentru a reduce puţin riscul de accidentare”.
Cu victoria care l-a calificat în sferturile de la Roland Garros, Djoković l-a depăşit pe elvețianul Roger Federer, între timp retras, în ceea ce priveşte numărul de meciuri câștigate la Grand Slam, ajungând la 370. De altfel, sârbul a obţinut a 96-a victorie din cariera sa la turneul din Paris şi este pentru a 59-a oară într-un sfert de finală la un Grand Slam, respectiv a 18-a oară la competiția din Capitala Franței.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net