Familia Schumacher, despăgubită pentru interviul fals cu fostul pilot de F1

Ultima actualizare:

Familia lui Michael Schumacher a primit despăgubiri în valoare de 200.000 de euro din partea conducerii unei reviste, care a publicat un „interviu” generat de Inteligenţa Artificială cu fostul pilot de Formula 1, inducând inițial publicul în eroare, informează BBC.

O revistă germană a oferit despăgubiri pentru un interviu fals cu Michael Schumacher (FOTO: EPA)
O revistă germană a oferit despăgubiri pentru un interviu fals cu Michael Schumacher (FOTO: EPA)

Totul s-a petrecut în urmă cu o lună, în aprilie, când revista germană „Die Aktuelle” a publicat pe copertă o fotografie a lui Schumacher, care a făcut repede înconjurul lumii. Alături de chipul fostului pilot, era trecut titlul „Michael Schumacher: primul interviu!”, în vreme ce subtitlul nota „Pare înşelător de real”.
În paginile din interiorul revistei, însă, era evident că tabloidul scria despre un interviu fals, generat de un site web de Inteligenţă Artificială. În realitate, Schumacher, între timp în vârstă de 55 de ani, nu a mai fost văzut în public și nu a oferit nicio declarație, de când a suferit răni grave la cap într-un accident de schi, petrecut la finele anului 2013.

Concedieri și scuze din partea publicației

Un purtător de cuvânt al familiei a confirmat cele întâmplate, iar editorul revistei „Die Aktuelle” a fost concediat, la două zile după publicarea articolului, alături de scuzele revistei către familie.
Reamintim că, la pe 29 decembrie 2013, Schumacher a suferit un accident la schi, în staţiunea franceză Méribel, când viața sa s-a schimbat la 180 de grade. Suferind un traumatism cranian sever și o hemoragie cerebrală, acesta a fost transferat la un spital din Grenoble, iar până la 16 iunie 2014 a fost în comă. Apoi, pe 18 iunie 2014 a fost transferat la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland, urmând un deceniu învăluit de mister, apropiații fostului sportiv tratând cu maximă discreție starea lui Schumacher.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (Sportpictures) jpg
Andrei Burca (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Marius Marin (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Germania Scotia (EPA) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Lamine Yamal, Spania (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net