Doliu în lumea sportului. A murit Vasile Dîba, spotivul care a strălucit la Olimpiada de la Montreal, alături de Nadia Comăneci

Ultima actualizare:

Vasile Dîba, fostul campion olimpic și mondial la kaiac, a încetat din viață la vârsta de 69 de ani, conform anunțului făcut de Clubul Sportiv Dinamo, potrivit informațiilor furnizate de Agerpres.

Vasile Dîba avea 69 de ani / foto: arhiva
Vasile Dîba avea 69 de ani / foto: arhiva

Într-un comunicat oficial postat pe pagina de Facebook a clubului, se exprimă profundul regret al pierderii unui atlet de excepție din palmaresul sportului românesc. Născut la 24 iulie 1954, în Jurilovca, Tulcea, Vasile Dîba a fost recunoscut nu doar ca un sportiv de elită, ci și ca un exemplu de modestie și caracter de campion.

Clubul Dinamo își exprimă condoleanțele către familia și cei apropiați ai lui Dîba, subliniind contribuția sa remarcabilă la istoria sportului național.

„Astăzi, sportul românesc a mai pierdut un mare campion! Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti deplânge trecerea la cele veşnice a unuia dintre cei mai valoroşi sportivi din istoria clubului, Vasile Dîba. Născut la data de 24 iulie 1954, în localitatea Jurilovca din Tulcea, Vasile Dîba s-a stins astăzi din viaţă, la vârsta de 69 de ani.

Vasile Dîba a fost unul dintre cei mai valoroşi kaiacişti români, un talent înnăscut, un om modest şi cu un caracter de campion. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a clubului.

A făcut istorie pentru România la Jocurile Olimpice alături de Nadia

Dîba a marcat istoria kaiacului românesc ca fiind primul campion olimpic al acestui sport, câștigând medalia de aur în proba de 500 m la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976.

Performanțele sale ulterioare au consolidat statutul său legendar, obținând medalia de bronz la 1.000 m în același an la Montreal, precum și argintul la 1.000 m și bronzul la 500 m la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980.

În plus față de succesul său olimpic, Dîba a strălucit și la nivel mondial, aducând acasă cinci medalii de aur și două de argint de la Campionatele Mondiale.

Prin parcursul său remarcabil, Vasile Dîba a demonstrat dedicare, talent și pasiune pentru sportul său, lăsând o amprentă imensă în istoria kaiacului românesc și a sportului național în general.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net