Există și dinamoviști fericiți. La ce sport au devenit campioni

Într-o perioadă în care numai dinamovist nu e bine să fii, echipa de rugby sub 19 ani a clubului bucureștean a readus zâmbetul pe buzele fanilor.

Dinamoviștii, noii campioni naționali la rugby U19 (FOTO: Rugby Romania)
Dinamoviștii, noii campioni naționali la rugby U19 (FOTO: Rugby Romania)

”Alb-roșii” au învins pentru prima dată după trei ani pe LPS Constanța, scor 31-25, chiar în finala campionatului național, cucerind astfel un titlu nesperat. Iar bucuria a fost pe măsură. ”Sunt un antrenor fericit, sunt fericit pentru acest grup de copii superbi, care au muncit timp de trei ani și ne-am văzut visul cu ochii. E prima victorie în fața lor după trei ani, după titlul de la U16 am mâncat numai bătăi de la ei. Am muncit, am muncit , am muncit și am reușit într-un final să aducem titlul acasă”, a declarat după finală antrenorul dinamoviștilor, Andrei Gurănescu. Căpitanul echipei, Iulian Melinte, a rememorat această perioadă foarte plastic: ”A trebuit să plângem foarte mult în campionat ca să câștigăm acum”. Acesta are un ritual special înaintea meciurilor: ”Trebuie să mă rog foarte mult înainte de un meci foarte greu. A funcționat, ca de fiecare dată. Rolul de căpitan mă consumă foarte mult. Acum, după meci, sunt răgușit, dar a meritat. Un comandant trebuie să-și tină mereu soldații în frâu și sunt foarte fericit pentru această victorie”.

Component al naționalei de juniori, Eduard Cioroabă spune că de trei ani așteaptă acest moment: ”Ne-au bătut și în tur și în retur, același lucru s-a întâmplat și la U16, dar i-am bătut exact când a trebuit. Ne bucurăm, am strâns rândurile și s-a văzut munca. În trei ani asta ne-am propus”.

Au sărbătorit titlul la un grătar

Antrenorul echipei, fostul internațional Andrei Gurănescu știe și cum va serba alături de sportivii săi cucerirea titlului: ”O să sărbătorim frumos, cu un grătărel”, a dezvăluit antrenorul Andrei Gurănescu.

Pentru prima dată, finala U19 s-a disputat pe noul stadion Național de rugby ”Arcul de Triumf”, ceea ce i-a ambiționat și mai mult pe jucători. ”E o onoare, e un teren sacru. O onoare să jucăm aici, o fericire pe care nu o pot exprima în cuvinte. Înainte de meci antrenorul ne-a spus să ne bucurăm pentru că a fost primul nostru meci aici”, a spus Eduard Cioroabă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net