Lupta pentru locul 2: CFR și CSU Craiova „se bat” pentru Conference League

Ultima actualizare:

Cu titlul adjudecat matematic de câteva etape de către FCSB, Superliga României mai are o miză importantă, pe final de sezon: lupta pentru locul doi din campionatul de fotbal, care vine cu „biletele” pentru Conference League. Două echipe „se bat” pentru a-și asigura mult-dorita poziția secundă, CFR Cluj și CS Universitatea Craiova întrecându-se pentru același obiectiv.

CFR Cluj pornește cu prima șansă (FOTO: Sportpictures)
CFR Cluj pornește cu prima șansă (FOTO: Sportpictures)

Ardelenii au un avantaj în acest duel, fiind clasați pe locul doi, însă se bucură de un avans de numai două puncte. Pentru „a-și securiza” prezența în competiția europeană și a bifa cea de-a șaptea participare consecutivă, gruparea din Gruia are nevoie să nu piardă confruntarea cu Farul Constanța, a cărei vizită o va primi, sâmbătă, de la ora 21.00, partida fiind televizată de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. De cealaltă parte, oltenii mai au și ei de disputat un meci acasă, împotriva celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, programat să se joace de la aceeași oră.
Clujenii pornesc cu prima șansă și datorită faptului că beneficiază de avantaj în caz de egalitate de puncte, la final de play-off – cum principalul criteriu de departajare e rotunjirea, de care ambele au beneficiat, iar cel de-al doilea e reprezentat de numărul de puncte la finalul sezonului regulat - CFR Cluj a terminat pe locul trei cu 53 de puncte, iar CSU Craiova pe patru cu 49 de puncte. Astfel, „feroviarii” au nevoie doar să obțină un egal, în ultimul meci din acest sezon, pentru a-și atinge obiectivul, în vreme ce oltenii au în față un scenariu mult mai complicat - pe deoparte, ar trebui să învingă Sepsi, pe de alta, ar trebui să spere și la un eșec al lui CFR Cluj. 

Nici locul trei nu este de lepădat

Fără doar și poate, formația din Gruia își va folosi toate pârghiile pentru a-și păstra locul doi, fiind un start numai bun în sezonul următor, în noul mandat al lui Dan Petrescu. „Bursucul” și-a dat OK-ul pentru cel de-a patra aventură ca antrenor la clujeni, după plecarea lui Adrian Mutu și interimatul asigurat de Francisc Dican și Ovidiu Hoban.
Nici formația care se va clasa pe locul trei nu este lipsită de perspective în competițiile europene, dat fiind că gruparea care va completa podiumul va avea ocazia să evolueze în faza play-off-ului din Conference League. Practic, echipa care va rămâne pe locul trei va disputa pe teren propriu un meci de baraj cu învingătoarea barajului dintre Oțelul Galați și Universitatea Cluj, din play-out, partidă programată, duminică, de la 14.30 și televizată pe aceleași canale.

Rapid, ultima șansă de a-și salva onoarea

Rapid va primi vizita lui FCSB, în ultimul meci din acest sezon, duminică, de la ora 21. Giuleștenii se află într-o situație ingrată, având un bilanț dezamăgitor în acest play-off: din cele nouă meciuri disputate în faza curentă a competiției, formația de sub Podul Grant nu a reușit să aibă nici măcar o victorie, numărând o singură remiză și nu mai puțin de opt partide pierdute, Bogdan Lobonț fiind curajosul antrenor care a fost dispus să-și asume mandatul de interimar într-o perioadă cel puțin „tumultoasă”, după plecarea italianului Cristiano Bergodi, pricinuită de lipsa de rezultate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net