Nimeni nu mai credea că este posibil! Cel mai vechi record mondial din atletism a fost, în sfârșit, doborât. VIDEO

Ultima actualizare:

Într-un moment istoric pentru atletismul masculin, tânărul lituanian Mykolas Alekna, în vârstă de 21 de ani, a reușit să spargă recordul mondial cel mai vechi în aruncarea discului.

Recordul anterior la aruncarea discului data de 38 de ani / foto: Pixabay
Recordul anterior la aruncarea discului data de 38 de ani / foto: Pixabay

Această realizare de excepție a avut loc duminică, în Ramona (Oklahoma, SUA), unde Alekna a înregistrat o distanță remarcabilă de 74,35 de metri, conform informațiilor furnizate de AFP.

Până în acest moment, recordul anterior a fost deținut de Jurgen Schult din Germania, timp de aproape 38 de ani, cu o distanță de 74,08 metri.

Performanța uluitoare a fost obținută în cadrul unei competiții mai puțin cunoscute și a fost imediat anunțată pe platformele de socializare de către Federația Internațională de Atletism (World Athletics).

Mykolas este fiul celebrului campion olimpic la aruncarea discului, Virgilijus Alekna

Mykolas Alekna este fiul celebrului campion olimpic la aruncarea discului, Virgilijus Alekna, care și el deține un palmares impresionant în acest sport, având la activ două medalii de aur olimpice și mai multe medalii mondiale și europene.

Tânărul atlet lituanian a reușit să depășească recordul lui Schult cu 23 de centimetri, acesta din urmă stabilindu-și performanța în data de 6 iunie 1986, în Neubrandenburg, Germania de Est.

Alekna nu este la prima sa apariție remarcabilă în lumea atletismului, având deja în palmares două medalii cucerite la Campionatele Mondiale: o medalie de argint la Eugene, SUA, în 2022, și o medalie de bronz la Budapesta, anul precedent. Astfel, el este considerat unul dintre favoriții la podiumul olimpic pentru competiția din acestă vară, care va avea loc la Paris.

Înainte de competiția din Ramona, recordul personal al lui Alekna era de 71,00 metri, obținut în aprilie 2023.

Alekna, care studiază la University of California, a reușit să depășească și recordul stabilit de tatăl său, Virgilijus Alekna, care ocupase locul al doilea în clasamentul istoric la aruncarea discului, cu o distanță de 73,88 metri în 2000. Acesta din urmă are la activ trei medalii de aur olimpice și patru medalii mondiale, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net