Cel mai îngust hotel din lume. Are cinci etaje, șapte camere și doar 2.8 metri lățime

PituRooms, un hotel din Indonezia, încearcă să obțină titlul de „cel mai îngust din lume”, însă, acest proiect nu este doar o încercare de a stabili un record mondial, ci și de a atrage atenția internațională asupra orașului, potrivit constructorul său, Ary Indra. Clădirea are cinci etaje, șapte camere și doar 2.8 metri lățime.

PituRooms, cel mai îngust hotel din lume / Foto: Instagram
PituRooms, cel mai îngust hotel din lume / Foto: Instagram

Ary Indra a crescut în Salatiga, iar după ce s-a specializat în arhitectură și și-a făcut o carieră în Jakarta și Singapore, a simțit că trebuie să se întoarcă acasă pentru a crea un proiect inovator care să atragă atenția la nivel mondial. Acesta este PituRooms, cel mai îngust hotel din lume. Bărbatul a găsit o bucată de teren nedorită, pe care nimeni nu era dispus să o dezvolte din cauza dimensiunilor sale ciudate și a construit clădirea de cinci etaje, cu șapte camere, care are doar 2.8 metri lățime.

Deschis în decembrie 2022, hotelul oferă o experiență unică oaspeților săi, fiecare dintre cele șapte camere are o atmosferă diferită datorită operelor de artă și interioarelor locale. De asemenea, toate sunt suficient de mari pentru un pat dublu și o baie mică cu duș și toaletă.

„Vreau ca oamenii să experimenteze Salatiga într-un mod nou. Este un nou tip de turism care implică comunitățile locale”, a declarat Ary Indra, potrivit publicației CNN.

„Aici suntem cei mai înguști”

Salatiga, care se află la 500 km sud-est de Jakarta și este în mare parte o destinație necunoscută de către străinii care pleacă în vacanță și se îndreaptă spre Yogyakarta, Surabaya sau spre insula Bali, este considerat un loc extrem de plăcut unde să te retragi când ai nevoie de liniște de către majoritatea indonezienilor. Bărbatul speră ca hotelul lui să fie primul din multele proiecte care îi vor ajuta pe cei din afară să vadă că Salatiga înseamnă mult mai mult decât o viață liniștită.

„În afară de dificultățile tehnice, cea mai mare provocare a fost mentalitatea tipică din jurul industriei ospitalității, care este obișnuită cu cuvintele superlative: cel mai mare, cel mai înalt, cel mai frumos. Aici suntem cei mai înguști”, a mai adăugat el.

Oaspeții pot privi din camerele lor de hotel muntele Merbabu, orașul aflându-se la poalele acestuia. De asemenea, pe lângă camerele de hotel, oaspeții și localnicii se pot bucura de restaurantul de pe acoperiș, iar arhitectul intenționează să găzduiască evenimente și expoziții de artă în clădire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net