Novak Djokovici şi-a anunţat oficial retragerea, iar restul de sezon e incert: „Sper să fiu din nou alături la anu”

Novak Djokovic, în vârstă de 37 de ani, a anunțat miercuri că se retrage de la turneul Masters de la Paris, unde a câștigat titlul de șapte ori, într-o decizie ce ar putea marca finalul sezonului său competițional pentru acest an.

Novak Djokovic s-a retras de la Paris / foto: EPA
Novak Djokovic s-a retras de la Paris / foto: EPA

Jucătorul sârb, care a dominat turneul de la Paris de-a lungul anilor, a făcut acest anunț prin intermediul rețelelor de socializare.

„Din păcate, nu voi participa la Mastersul de la Paris în acest an,” a scris Djokovic pe contul său de Instagram. „Am foarte multe amintiri frumoase legate de acest turneu, unde am câștigat de șapte ori și sper să revin anul viitor. Îmi pare rău pentru toți cei care așteptau să mă vadă acolo și să mă susțină,” a continuat el.

Djokovic este campionul en-titre al turneului de la Paris

Djokovic este campionul en-titre al turneului de la Paris și a câștigat de-a lungul carierei un impresionant număr de 40 de titluri Masters, un record greu de egalat. La acestea se adaugă și cele 24 de titluri de Grand Slam, care confirmă statutul său de unul dintre cei mai mari jucători din istoria tenisului.

În ciuda acestui palmares de excepție, sezonul 2024 nu a fost la fel de fructuos pentru Djokovic, oferindu-i doar un titlu major, și anume mult-râvnita medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, din august. Aceasta a fost o realizare emoționantă și semnificativă pentru el, dar numărul total de trofee din cariera sa a rămas blocat la 99.

În acest sezon, Djokovic a pierdut teren în fața jucătorilor mai tineri, precum italianul Jannik Sinner și spaniolul Carlos Alcaraz.

Sinner a reușit să cucerească titlurile de la Australian Open și US Open, detronându-l astfel pe Djokovic din postura de „rege al Grand Slam-urilor.”

Mai mult, Sinner a urcat pe primul loc în clasamentul mondial, o poziție pe care Djokovic o deținea de multe ori în trecut. De asemenea, Carlos Alcaraz l-a învins în finala de la Wimbledon, în iulie, adâncind provocările pe care le-a întâmpinat Djokovic în acest sezon.

Primul an din ultimii 7 fără niciun titlu de Grand Slem pentru Djokovici

Pentru prima dată din 2017, Djokovic va încheia sezonul fără un titlu de Grand Slam, ceea ce reprezintă o raritate în cariera sa dominată de succese. Totuși, speranțele sale nu s-au încheiat complet, deoarece rămâne în cursa pentru Turneul Campionilor ATP de la Torino, care va încheia sezonul luna viitoare.

Djokovic ocupă momentan locul șase în clasamentul pentru calificarea la acest prestigios turneu, unde doar primii opt jucători din lume au dreptul să participe.

Ediția din acest an a turneului Masters de la Paris se va desfășura între 28 octombrie și 3 noiembrie, iar absența lui Djokovic va fi cu siguranță resimțită de fani. Rămâne de văzut dacă retragerea sa de la acest turneu semnalează într-adevăr finalul sezonului sau dacă Djokovic își va face o revenire puternică în Torino, în încercarea de a încheia anul cu un nou trofeu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bronny James si LeBron James (Getty Images) jpg
FCSB (Sportpictures) jpg
Real Madrid Borussia Dortmund (EPA) jpg
Neymar (EPA) jpg
Francesco Totti (EPA) jpg
Rapid Farul (Sportpictures) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Sabrina Ionescu (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net