Prima reacție a organizatorilor JO 2024, după controversatul moment „Cina cea de Taină”. „Credem că acest scop a fost atins”

Reprezentanții Jocurilor Olimpice 2024 au ținut să transmită câteva cuvinte, după ce au fost criticați pentru alegerea unuia dintre momentele de la ceremonia de deschidere: controversa parodiei după „Cina cea de taină” a lui Leonardo Da Vinci. Care a fost reacția organizatorilor?

Reacția reprezentanților Jocurilor Olimpice după „Cina cea de taină” / foto: arhiva Click!
Reacția reprezentanților Jocurilor Olimpice după „Cina cea de taină” / foto: arhiva Click!

Vineri, show-ul ceremoniei de deschidere a JO 2024 care a ținut 4 are a fost deschis de celebra cântăreața Lady Gaga. Printre cei apreciați de oamenii veniți pentru grandiosul eveniment din Paris s-au numărat și trupa Gojia și Celine Dion, care a cântat de la primul etaj al Turnului Eiffel piesa „Hymne à l'amour” („Imnul Iubirii” n.r).

Însă, momentul artistic „Cina cea de taină” se pare că nu a fost deloc pe placul publicului și a stârnit multe controverse. Segmentul, care semăna cu scena biblică în care Iisus Hristos și apostolii săi împărtășesc ultima masă înainte de crucificare și în care au apărut travestiți, un model transsexual și un cântăreț dezbrăcat, costumat în zeul grec al vinului Dionysos, a fost criticat de către fanii din întreaga lume.

Mai mult, pe lângă numeroase persoane publice, și Biserica Catolică franceză a oferit și ea un mesaj privind controversatul moment, spunând un verdict clar, că este o lipsă de respect: „Momentul include scene derizorii de lipsa de respect asupra creștinismului“.

Reacția reprezentanților Jocurilor Olimpice 2024

În cadul unei conferințe de presă, duminică, 28 iulie, Comitetul Internațional Olimpic (CIO), prin intermediul lui Anne Descamps, directorul de comunicare al Paris 2024, și-a cerut scuze celor care au fost afectați:

E clar că nu am avut nicio intenție să arătăm lipsă de respect față de vreun grup religios. Ceremonia de deschidere a dorit să celebreze toleranța în comunitate. Credem că acest scop a fost atins. Dacă oamenii se simt lezați, chiar ne cerem scuze“, a spus Anne Descamps, directorul de comunicare al JO Paris 2024.

De asemenea, Thomas Jolly, directorul artistic și creierul din spatele ceremoniei de deschidere flamboaiante, a declarat că subversiunea religioasă nu a fost niciodată intenția sa: „Am vrut să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă a fi împreună. Am vrut să includem pe toată lumea, atât de simplu”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net