David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber!

Ultima actualizare:

David Popovici s-a calificat miercuri, 17 august, în finala probei de 400 de metri liber, însă alături de stafful său tehnic și de antrenor a decis să se retragă din competiție, cu doar câteva ore înainte de desfășurarea probei. 

David Popovici înoată pentru a obține un loc în finala probei 400 de metri liber
David Popovici înoată pentru a obține un loc în finala probei 400 de metri liber

Ziua de miercuri, 17 august, a început cu o provocare pentru David Popovici: cursa pentru calificarea în finala de la 400 de metri de la Campionatele Europene de înot desfășurate la Roma. Această etapă a fost una complet nouă pentru sportivul român, însă a reușit, fără probleme, să obțină un loc în finală.

David Popovici s-a retras din proba de 400 de metri liber de la Roma 

Cu toate acestea, cu doar câteva ore înainte de finală, reprezentanții lui David Popovici au anunțat că sportivul a decis să se retragă din competiție. Stafful lui Popovici a oferit și o explicație pentru hotărârea luată de tânărul campion. 

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri”, a fost mesajul reprezentanților.

David Popovici a început să înoate la o vârstă foarte fragedă

David Popovici a început să înoate de la vârsta de 4 ani, iar ani la rând s-a antrenat intens pentru a ajunge unde se află în ziua de astăzi. Are un regim strict și un program pe care îl respectă, iar timpul petrecut pe rețelele de socializare nu îi este pe plac. De altfel, campionul a mărturisit că există perioade în care renunță complet la utilizarea social media pentru a se putea concentra mai bine la obiectivele pe care și le propune. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net