David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber!

David Popovici s-a calificat miercuri, 17 august, în finala probei de 400 de metri liber, însă alături de stafful său tehnic și de antrenor a decis să se retragă din competiție, cu doar câteva ore înainte de desfășurarea probei. 

David Popovici, EPA jpg
David Popovici înoată pentru a obține un loc în finala probei 400 de metri liber

Ziua de miercuri, 17 august, a început cu o provocare pentru David Popovici: cursa pentru calificarea în finala de la 400 de metri de la Campionatele Europene de înot desfășurate la Roma. Această etapă a fost una complet nouă pentru sportivul român, însă a reușit, fără probleme, să obțină un loc în finală.

David Popovici s-a retras din proba de 400 de metri liber de la Roma 

Cu toate acestea, cu doar câteva ore înainte de finală, reprezentanții lui David Popovici au anunțat că sportivul a decis să se retragă din competiție. Stafful lui Popovici a oferit și o explicație pentru hotărârea luată de tânărul campion. 

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri”, a fost mesajul reprezentanților.

David Popovici a început să înoate la o vârstă foarte fragedă

David Popovici a început să înoate de la vârsta de 4 ani, iar ani la rând s-a antrenat intens pentru a ajunge unde se află în ziua de astăzi. Are un regim strict și un program pe care îl respectă, iar timpul petrecut pe rețelele de socializare nu îi este pe plac. De altfel, campionul a mărturisit că există perioade în care renunță complet la utilizarea social media pentru a se putea concentra mai bine la obiectivele pe care și le propune. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub silvia chifiriuc png
cub loredana groza png
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
colaj coolio png
FotoJet jpg
Foto Fb politia Romana
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
dinamo supercupa castigatoare jpg
Steaua Chindia, in Cupa Romaniei (Sportpictures) jpg
Eugenie Bouchard, EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg