David Popovici, gest de noblețe pentru o sportivă grav bolnavă!

Ultima actualizare:

David Popovici, înotătorul de 17 ani, care a devenit dublu-campion mondial luna trecută, și-a scos la licitație ochelarii și casca cu care a câștigat medaliile de aur de la Budapesta, pentru a ajuta o fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, care este grav bolnavă. 

David Popovici, gest de noblețe pentru o sportivă grav bolnavă!
David Popovici, gest de noblețe pentru o sportivă grav bolnavă!

David Popovici, sportivul fenomen al României, a decis să facă un gest superb față Florentina Filpovici, fosta vicecampioană mondială la canotaj juniori, care se luptă cu o boală gravă și este mamă a trei copii. 

Vezi și: David Popovici, decorat de președintele Klaus Iohannis

Florentina Filipovici se confruntă cu mari probleme de sănătate și în același timp se zbate pentru a avea grijă de cei trei copii ai săi cu vârste între 4 şi 8 ani. Fosta sportivă se află într-o situație dramatică, neavând unde să locuiască cu fiica și cei doi băieți ai ei. 

Află și: Ce a făcut David Popovici cu primii bani caștigați din sport? Mesaj plin de inspirație pentru tânara generație

David Popovici a fost impresionat de povestea fostei vicecampioane mondiale la juniori și își donează casca și ochelarii pe care i-a purtat când a ajuns pe culmile gloriei la mondialele de la Budapesta, pentru a o ajuta pe femeie. Campania se va desfășura între 1 și 26 august 2022, când unul dintre norocoșii donatori va deveni posesorul căştii şi a ochelarilor lui David, în urma tragerii la sorţi. Doritorii pot dona AICI

Nu rata nici: David Popovici își mărește averea! Câți bani va primi pentru medaliile de la Europene

David Popovici invită fanii să doneze pentru o cauză nobilă

Florentina Filipovici are nevoie de un acoperiș deasupra capului pentru ea și cei trei copii ai ei care sunt încă foarte mici. Fosta vicecampioană mondială a văzut o rază de speranță în primăvara acestui an când Fundaţia Hope and Homes for Children a început construcția unei case cu trei camere pentru femeie, în satul ei natal din comuna Suceava. Din păcate este nevoie de fonduri pentru finalizarea construcției, precum și mobilarea și utiliarea cu tot ceea ce este necesar, astfel încât Florentina și copii ei să nu mai doarmă sub cerul liber.  

Interesant și: Reacția lui David Popovici, când ministrul Sportului a vrut să bată palma cu el

David Popovici a devenit fenomenul României la natație, la doar 16 ani, după ce anul trecut, a doborât recordul pentru juniori la Campionatul Mondial de la Roma. A urmat apoi Olimpiada de la Tokyo, unde david a avut rezultate excelente, clasându-se pe locul 4 la una dintre probe, la care a concurat cu cei mai buni sportivi ai mapamondului. Rechinul Popovicia  revenit anul acesta cu forțe noi și a strălucit la Campionatul Mondial de la Budapesta unde a reușit performanța greu de egalat, de a deveni dublu-campion mondial. 

David speră să încurajeze cît mai mulți copii să practice sport de performanță și a avut un mesaj pentru părinții micuților care se îndreaptă către o astfel de carieră. 

Ăsta este un sfat pe care îl dau tuturor părinților atunci când copilul lor se apucă de un sport sau de orice altă activitate: Nu-i presați!", a spus David Popovici, în cadrul unei emisiuni radio. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net