Sorana Cîrstea, reacție neașteptată la adresa lui CTP, după ce a fost criticată pentru mesajul de la Wimbledon: „Dacă mă insulți...”

Sorana Cîrstea a vorbit, recent, într-un podcast, despre mesajul pe care l-a postat în timpul turneului de la Wimbledon și care i-a adus numeroase critici. Tenismena i-a răspuns, astfel, și lui Cristian Tudor Popescu, cel care a taxat-o dur pentru cuvintele spuse la acea vreme de sportivă pe rețelele de socializare.

Sorana Cîrstea, reacție neașteptată la adresa lui CTP
Sorana Cîrstea, reacție neașteptată la adresa lui CTP

Tenismena (33 de ani) a explicat de ce a ales să distrbuie acel mesaj, dar a ținut să precizeze că nu regretă că a făcut acest lucru.

Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”, sunt cuvintele pe care a ales Simona să le share-uiască în timpul turneului de la Wimbledon. „Pentru mine sunt valori și atât. Nu sunt valori de școală veche, sunt valori. Sincer, acea postare – de fapt, o repostare la un mesaj pe care îl văzusem – s-a potrivit puțin cu momentul în care eram. Eram la Wimbledon și, în general, știm că Wimbledon este un care lumea este elegantă în tribune, în care sunt anumite reguli care trebuie respectate. Sunt niște valori, să spun, normale, deși se spune că sunt valori de «școală veche»", a spus sportiva.

„Nu sunt valori de școală veche, sunt valori"

Jucătoarea de pe locul 32 mondial a explicat că pentru ea toate acele lucruri sunt valorile ei. „Pentru mine sunt valori și atât. Nu sunt valori de școală veche, sunt valori. Și tocmai o văzusem pe Prințesa de Wales (…) cu atâta eleganță și cu atâta feminitate și cu atâta bunătate, rar mi-a fost întâlnit să simt atâta energie din partea cuiva.

La fel, domnii erau toți în cămașă, cu sacou, frumos îmbrăcați, civilizați. Și foarte frumos, toată lumea cu familie, cu copii care nu erau neapărat pe telefoane. Și m-a inspirat acea postare pentru că sunt, să zic așa, principii după care mă ghidez și eu”, a adăugat tenismena.

Ce i-a spus Cîrstea lui CTP

În cadrul podcastului „Pe drept cuvânt”, Sorana Cîrstea a răspuns reacțiilor pe care le-a primit cu privire la acel mesaj, inclusiv lui Cristian Tudor Popescu: Nu trebuie să fiu plăcută de toată lumea. Toată cariera mea, am fost foarte onestă și naturală, pentru că nu mi-am dorit niciodată să fiu plăcută de toată lumea. Nu acesta e obiectivul meu. Dacă tu mă insulți acum, pe mine nu mă deranjează, pentru că eu îmi știu valoarea, ca om. Dar lumea, în general, devine foarte conflictuală și încearcă să răstălmăcească cuvintele. (...) Eu am niște valori, dar respect orice fel de părere. Nu toți trebuie să fim la fel, să gândim la fel, să ne îmbrăcăm la fel, să mergem în același locuri. Nu! Fiecare om are mentalitatea lui și de aici reușim să progresăm, ca umanitate. Trebuie să respectăm acest lucru”, a spus Sorana Cîrstea, citată de Adevărul.

CTP a criticat-o dur pe Simona

La acea vreme, reacțiile dure la adresa Simonei nu s-au lăsat prea mult așteptate. Și CTP a criticat-o pe tenismenă. 

(...)Să facem bărbații din nou masculini înseamnă, logic, că ei NU mai sunt masculini. Să facem femeile din nou feminine înseamnă, logic, că ele NU mai sunt feminine. Să facem copiii din nou inocenți înseamnă, logic, că ei NU mai sunt inocenți. (...)

Și cum să-i facem pe bărbați, femei și copii după vrerea domnișoarei Make – să-i băgăm în spitale psihiatrice, în centre de «reeducare», să-i operăm pe creier, să-i exorcizeze niște preoți? Să li se aplice toate astea Dariei Kasatkina, cu care Sorana s-ar putea întâlni, și tuturor jucătoarelor din circuit care și-au declarat orientarea sexuală diferită de heterosexualitatea trâmbițată de Ion Țiriac jr?”, s-a întrebat CTP, după ce văzut postarea Simonei Cîrstea.

image
image
image
image
image
image
Francesco Camarda (Getty Images) jpg
Cristiano Ronaldo (Getty Images) jpg
FC Voluntari Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Dinamo Fcsb (Sportpictures) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (Getty Images) jpg
Constantin Galca (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (Getty Images) jpg