Un tenismen de top, descalificat imediat. Ce a putut face la un meci

Un jucător din Top10 ATP a fost descalificat dintr-un turneu de tenis, în urma comportamentului avut în timpul meciului. Pe când evolua în semifinalele de la Dubai, vineri, Andrey Rublev (5 ATP) a fost exclus din competiția ATP500, după ce a insultat un arbitru de linie, informează „L'Équipe”.

Andrey Rublev, descalificat din semifinalele de la Dubai (FOTO: EPA)
Andrey Rublev, descalificat din semifinalele de la Dubai (FOTO: EPA)

În momentul în care tabela arăta, în setul al treilea, 6-5 în favoarea adversarului kazah Alexander Bublik (23 ATP), Rublev nu s-a mai stăpânit și a insultat un arbitru de linie, după ce acesta a făcut un anunţ cu care sportivul nu a fost de acord. Rusul s-a apropiat, atunci, de arbitrul de linie şi i-a strigat, în engleză şi asigurându-se că e auzit: „Cum poţi face o asemenea greşeală? Cum poţi să faci o asemenea greşeală?!”, însă lucrurile nu s-au oprit aici și, mai apoi, o propoziţie în limba rusă a fost cea care a dus la descalificarea sa. Dat fiind că un alt arbitru de linie din preajma terenului era vorbitor de rusă, oficialul a venit să raporteze imediat supervizorului expresia cu injurii din partea lui Rublev. După o lungă discuţie și un dialog tensionat, s-a decis descalificarea jucătorului.

Record negativ consemnat de Daniil Medvedev

Comportamentul agresiv îl va costa pe rus atât punctele din turneu, cât şi premiul în bani acumulat, în această săptămână. De cealaltă parte, Bublik a ajuns în finală şi îl va înfrunta pe câştigătorul meciului dintre francezul Ugo Humbert (18 ATP), care a trecut spectaculos de campionul en-titre, rusul Daniil Medvedev (4 ATP), scor 5-7, 3-6, la capătul unei ore și 51 de minute de joc.
De altfel, după eliminarea de la Dubai, Medvedev continuă seria bizară - susul a avut, de-a lungul carierei sale, 18 șanse să își apere titlul de campion la diverse turnee, însă nu a reușit niciodată să facă acest lucru. Totuși, dat fiind că sportivul are 20 de trofee în întreaga sa carieră de senior, mai are două oportunități, în 2024, să schimbe acest lucru - e suficient să câștige turneul de la Miami sau de la Roma, acolo unde s-a impus, anul trecut. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net