De ce nu au sărit salvamarii să o salveze pe Anita Alvarez, înotătoarea care a leșinat în apă la Campionatul Mondial

Ultima actualizare:

Scena halucinante, la Campionatul Mondial de natație, desfășurat la Budapesta. Înotătoarea Anita Alvarez, 25 de ani, din Statele Unite ale Americii, s-a scufundat, inertă, în timpul competiției.

Întreaga scenă dramatică s-a petrecut sub privirele șocate ale publicului. A intervenit imediat antrenoarea acesteia, Andrea Fuentes, care a sărit ca din pușcă pentru a-și scoate eleva la suprafață.

Abia după intervenția salvatoare a antrenoarei, în bazin au sărit și salvamarii competiției. Acțiunea târzie a acestora a fost aspru criticată de publicul de pe întreaga planetă.

Salvatorii așteptau aprobarea arbitrului

Tot târzie a fost și reacția Federației Internaționale de Natație – FINA. Abia după o zi de la momentul șocant, FINA a transmis detalii, probabil, din cauza enormei presiuni mediatice.

Oficialii FINA au explicat faptul că salvamarii acționează după aprobarea arbitrului, care, la rândul său, a reacționat greoi. Salvatorii au intervenit, până la urmă, fără aprobarea arbitrului, când antrenoarea deja sărise în bazin după Anita Alvarez.

Citește și: Cum și-a petrecut David Popovici prima zi după performanța de la Budapesta și când revine în România

Potrivit reglementărilor, salvatorii intervin doar după ce primesc aprobarea arbitrilor. E o restricție impusă pentru a evita întreruperi în timpul competiției.

După ce antrenoarea a sărit în bazin, salvatorii au înțeles gravitatea situației și nu au mai așteptat semnalul pentru a interveni”, îi citează publicația Marca, pe oficialii FINA.

Antrenoarea este îngerul ei păzitor

Sportiva a fost recuperată în siguranță, nefiind nevoie de alte intervenții. Anita Alvarez nu este la prima „pățanie” de acest fel. Sportiva a mai leșinat în timpul  unei competiții. Și atunci, antrenoarea Andrea Fuentes i-a fost „înger păzitor”.

Atunci, incidentul a avut loc în timpul probelor de calificare, din Barcelona, pentru Jocurile Olimpice. „Uneori, uităm că acest tip de incidente au loc și în sporturile de anduranță ridicată, precum maratonul sau ciclismul.

Citește și: Strategia neîmplinită a lui Ion Țiriac pentru David Popovici

Am văzut toți imagini cu atleți ce nu ajung la linia de final, iar alții le sar în ajutor pentru a-i ajuta să ajungă”, a precizat antrenoarea Andrea Fuentes.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net