Ultimul meci al lui Adrian Mutu. „Briliantul" s-a retras oficial din fotbal

Adrian Mutu s-a retras oficial din fotbal duminică, 12 iunie. Briliantul a intrat pe teren o ultimă dată, în calitate de jucător, în meciul dintre România și echipa World Stars, formată din jucători de fotbal de renume. 

Adrian Mutu s-a retras oficial din fotbal Sursă foto: Sport Pictures
Adrian Mutu s-a retras oficial din fotbal Sursă foto: Sport Pictures

Partida dintre România și World Stars a fost una plină de răsturnări de situație, iar scorul de la finalul meciului a fost de trei la trei. Adrian Mutu a reușit să se facă remarcat în meciul de adio și a reușit să înscrie un gol, în prima repriză a partidei. La finalul disputei, Adrian Mutu a fost ovaționat de cei peste 20.000 de mii de oameni care au asistat, emoționați peste măsură, la ultimile pase din cariera lui Mutu. 

Adrian Mutu a dat tot ce a avut mai bun pe teren pentru a demonstra fanilor că nu în zadar a reușit să obțină porecla „Briliantul", iar ei, la rândul lor, s-au asigurat că jucătorul va rămâne cu o amintire frumoasă. Fanii au afișat un banner în tribună pe care scria Respect, Adrian Mutu. În plus, ei au aprins mai multe fumigene și l-au aplaudat minute îndelungate. 

După încheierea partidei, Adrian Mutu a oferit un scurt interviu în care a vorbit despre emoțiile pe care le-a trăit. Deși a încercat să ascundă trăirile, în mod cert, fostul fotbalist s-a simțit copleșit. 

„A fost o seară minunată, a fost fantastică pentru mine, le mulțumesc baieților și publicului minunat! Nu mă așteptam să fie atât de multă lume, le mulțumesc celor de la Sports Festival pentru organizare frumoasă. Am reușit să gestionez bine emoțiile chiar dacă au fost puternice. Mă încearcă și sentimente de plăcere, și de tristețe... Pentru că au trecut anii", a declarat Adrian Mutu. 

Adrian Mutu și-a început cariera în fotbalul profesionist la FC. Argeș, a continuat la Dinamo, iar, odată cu transferul la Inter Milano din 1999, a început o lungă perioadă în care a fost fascinat de fotbalul italian. Apoi s-a transferat la Chelsea, unde nu jucat prea mult din pricina scandalului vizat de consumul de stupefiante. 

Pe parcursul carierei sale internaționale, el a evoluat pentru Inter Milano, Hellas Verona, Parma, Juventus, Fiorentina, Cesena, Chelsea și Ajaccio. Nu cu mult timp în urmă, Mutu a fost desemnat cel mai bun jucător al Fiorentinei, din ultimii 20 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net