Meci intens pentru Conference League: CSU Craiova a învins U. Cluj la penalty-uri

CS Universitatea Craiova și-a adjudecat un loc în turul doi preliminar al Conference League, după ce a învins, duminică, Universitatea Cluj, în urma loviturilor de departajare. În cele din urmă, după ce la finele timpului regulamentar tabela arăta 1-1, oltenii s-au impus cu scor de 6-5.

CSU Craiova s-a impus la penalty-uri (FOTO: Sportpictures)
CSU Craiova s-a impus la penalty-uri (FOTO: Sportpictures)

Dan Nistor și-a asumat vina pentru ratarea cupelor europene, simțindu-se responsabil pentru că nu a reușit să transforme penalty-ul decisiv. „Numai în pielea mea să nu fii... Cred că trebuia să câştigăm, am avut foarte multe ocazii, dar n-am reuşit să marcăm, am ratat foarte uşor... Am egalat pe final din acel penalty, am ajuns la penalty-uri şi nu am putut să marchez penalty-ul decisiv. E vina mea, îmi asum, îmi cer mii de scuze colegilor, suporterilor, antrenorilor, tuturor clujenilor. Nu trebuia să pierdem acest meci, meritam să câştigăm”, a spus Nistor.

„Să treci de la extaz la agonie e cam dur”

De cealaltă parte, antrenorul lui CSU Craiova, Constantin Gâlcă, a avut numai cuvinte de laudă la adresa portarului său, Laurențiu Popescu: „A fost un meci foarte greu, dar să treci de la extaz la agonie e cam dur. Suntem bucuroși că bieții au fost conectați la meci, nu și-au pierdut speranța. Suntem bucuroși și că suporterii au fost alături de noi. La final nu mai contează cum câștigi, contează că mergem în cupele europene. Era important pentru club! Te gândești la toate, în acel moment (n.r. la penalty-uri), dar trăiam cu speranța și speram că o să fie concentrați. Laurențiu a avut două intervenții fabuloase și ne-a ajutat! Presiunea a fost pe ambele echipe în acest meci și cred că acest lucru și-a spus cuvântul în fața porții. I-am felicitat pe băieți pentru că au fost concentrați pe teren și pentru că au dus echipa în cupele europene. Toți facem parte din echipă și Laurențiu a avut intervenții fabuloase. Am avut probleme, dar trebuie să ne uităm la lucrurile pozitive”.
CSU Craiova a disputat meciul decisiv prin prisma faptului că încheiase play-off-ul din Superliga României pe locul trei, în vreme ce Universitatea Cluj ajunsese în finala barajului datorită faptului că învinsese în penultimul act de fotbal, cu 2-0, Oțelul Galați.  
Datorită faptului că sunt cap de serie în turul al doilea, oltenii au avantajul de a evita adversari puternici, precum Olympiakos Pireu, Istanbul Bașakșehir, AEK Atena sau HNK Hajduk Split, urmând să-și afle „soarta” pe 19 iunie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chestorul mihai rus cluj 2018 jpg
image
image
image
image
image
image
fani romani euro jpg
Dragus saruta sotia jpg
Nationala Romaniei (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) 2 jpg
romania bucurie jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
Simona Halep (Sportpictures) jpg
Andrei Burca (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net