Șoc în Liga 1: Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istorie în Liga 2

Ultima actualizare:

Ceea ce în urmă cu câțiva ani părea imposibil s-a întâmplat aseară: Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria echipei!

Cosmin Matei în lacrimi după retrogradarea istorică (FOTO: Sportpictures)
Cosmin Matei în lacrimi după retrogradarea istorică (FOTO: Sportpictures)

În returul barajului pentru menținerea în Liga 1, Dinamo a terminat la egalitate, 1-1, cu ”U” Cluj. Ardelenii se impuseseră în prima manșă cu scorul de 2-0, astfel că aceștia, clasați pe locul al treilea în Liga 2, au obținut o promovare fără prea mari probleme pe prima scenă. Pentru ”câini” aceasta e cea mai mare rușine din istoria de 74 de ani a clubului, însă este o rușine anticipată de rezultatele din ultimii ani, dar mai ales din ultimul sezon, în care victoriile au fost foarte rare.  Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu clubul. Cel mai probabil, societatea va intra în faliment, pentru că banii pe care se bazau din contractul de televizare pentru îndeplinirea condițiilor insolvenței nu vor mai veni.

Pe un stadion plin, fanii echipei gazdă au fost șocați de golul norocos marcat de clujeanul Tescan, în minutul 17, care făcea ca scorul general să devină 3-0. Egalarea adusă de Morar după doar trei minute a reaprins speranțele suporterilor bucureșteni, însă ele au fost stinse de prestația favoriților, care nu au reușit să marcheze în ciuda unei dominări teritoriale, dar ineficiente.

Fost jucător la Dinamo, Andrei Cristea a declarat la news.ro: “Nu aş fi crezut niciodată că Dinamo retrogradează. Atitudinea a fost bună, dar atât au putut. Poate unii nu au ajuns să înţeleagă ce reprezintă Dinamo. Aici a fost un grup, au fost greşeli, 60 de jucători ţn doi ani, conducători... Eu am venit în calitate de fost jucător, de spectator şi îmi pare rău să văd că un club mare retrogradează”, a spus Cristea.

Chindia Târgoviște și-a menținut locul în Liga 1

Cel de-al doilea baraj pentru supraviețuire s-a încheiat cu bucuria celor de la Chindia Târgoviște. Prim-divizionara a învins cu 1-0 pe Concordia Chiajna în retur și, cum pierduse cu 2-1 în tur, s-a ajuns la penalty-uri. Unde experiența portarului Căbuz și-a spus cuvântul, el apărând două lovituri și menținând echipa pe prima scenă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net