Dinamo, în fața celei mai mari provocări: salvarea de la retrogradare

Ultima actualizare:

Alb-roșii își dispută, astăzi, turul meciului de baraj pentru menținerea în Liga I, împotriva celor de la Universitatea Cluj (locul trei, Liga a II-a). Inițial, Dinamo a intrat în play-out cu ceva noroc pe locul opt, scăpând de retrogradarea directă pe fondul depunctărilor adversarelor sale, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș.

Steliano Filip este căpitanul dinamoviștilor (FOTO: Sportpictures)
Steliano Filip este căpitanul dinamoviștilor (FOTO: Sportpictures)

Acum, gruparea din „Ștefan cel Mare” își va folosi toate forțele pentru a rămâne în primul eșalon românesc, în fața „șepcilor roșii”, în dublă manșă. Partida tur se va disputa de la ora 20.30, iar manșa decisivă va fi pe 28 mai. Învingătoarea va juca în sezonul viitor în Liga 1.

În funcție de rezultatul celor două meciuri se va decide și viitorul antrenorului Dușan Uhrin, a cărui continuitate la echipă este condiționată de rămânerea în Liga I.

Toată strategia se face în funcție de rezultat

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo, a comentat strategia echipei în acest moment și cum crede că va decurge barajul: „Rămânerea în prima ligă e singurul lucru care ne preocupă acum și ne concentrăm pe asta. Nu mă pot pronunța, dar urmărind meciurile, Dinamo e într-o creștere de formă. U Cluj nu a mai jucat la fel de bine ca în prima parte a campionatului. Numele jucătorilor noștri impun ca Dinamo să câștige meciurile de baraj. Toată lumea este concentrată pe acest obiectiv. Ne uităm și către ceea ce s-ar putea întâmpla sezonul următor la nivelul lotului și al finanțării. (…) Dușan Uhrin și-a asumat o responsabilitate. Depinde de el dacă va rămâne și sezonul următor. Dacă echipa va rămâne în prima ligă vom discuta dacă rămâne sau nu”.

Totodată, își vor juca șansa de rămânere sau accedere, după caz, pe prima scenă a fotbalului românesc Chindia Târgoviște (locul șapte în play-out Liga I) și Concordia Chiajna (locul cinci în play-off Liga a II-a). Meciurile se vor disputa în aceleași zile, pe 21 și 28 mai, primul meci jucându-se de la 15.30.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net