Fiorentina și West Ham își dispută finala Conference League

ACF Fiorentina și West Ham United sunt cele două echipe angrenate în lupta pentru trofeul din Conference League. Finala va avea loc, pe 7 iunie, la Praga.

WestHam (în echipament negru) se luptă pentru trofeul Conference League (FOTO: Getty Images)
WestHam (în echipament negru) se luptă pentru trofeul Conference League (FOTO: Getty Images)

Pe deoparte, italienii au întors rezultatul din tur, când au pierdut cu FC Basel cu 1-2 și s-au calificat în finala competiției, joi, în minutul 120+9, cu 3-1. De cealaltă parte, englezii s-au impus și în deplasare contra celor de la AZ Alkmaar cu 1-0, tot joi, după 2-0 din primul duel.
Partida câștigată de West Ham a fost întreruptă în mai multe rânduri, după ce unui spectator i s-a făcut rău.
Italia are câte o reprezentantă în fiecare competiție europeană în acest sezon, având în vedere că Internazionale Milano se luptă pentru trofeul din Liga Campionilor, iar AC Milan își joacă șansa pentru Liga Europa. Pentru West Ham, aceasta este prima finală europeană de fotbal, după 47 de ani: atunci, englezii ajungeau în finala Cupei Cupelor, competiție pe care au câștigat-o în 1965. Nici Fiorentina nu stă rău, fiind și ea o fostă câștigătoare de Cupa Cupelor, în 1961. 

Apropiații echipei West Ham, ținta unui atac

Dincolo de planul sportiv, apropiații lui West Ham au trecut prin clipe dificile, după ce un grup, despre care se crede că ar fi cu suporteri ai echipei AZ Alkmaar, a atacat o zonă în care se aflau familiile și prietenii jucătorilor formaţiei engleze, la finalul meciului care a adus calificarea în finală, notează presa engleză. Anterior, la meciul tur, a existat un conflict între membrii familiei jucătorilor de la AZ Alkmaar și presupuși susținători ai lui West Ham. „Va trebui să aşteptăm ca lucrurile să se calmeze, dar cea mai mare problemă este că s-a întâmplat în zona în care sunt familiile jucătorilor. Acolo a apărut problema şi mulţi jucători erau nervoşi, pentru că nu reuşeau să vadă dacă membrii familiilor lor sunt OK. Va trebui să îi întrebăm pe oficiali ce s-a întâmplat cu adevărat. Eu pot doar să spun că au fost implicați și jucători, pentru că era o zonă pentru familii”, a declarat tehnicianul lui West Ham, David Moyes. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net