Meci de infarct pentru Mircea Lucescu. Rezultatele antrenorilor români în Europa

Echipa ucraineană Dinamo Kiev și-a asigurat prezența în play-off-ul Conference League, după un meci de fotbal plin de adrenalină. Antrenată de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev a învins echipa greacă Aris Salonic la loviturile de departajare, joi, scor 2-1 şi 6-5, în manşa secundă a turului al treilea preliminar din Conference League. Sub privirile celor prezenți pe stadionul din Giulești, Dinamo Kiev s-a calificat mai departe, fiind la o „dublă” distanță de grupele competiției.

Mircea Lucescu, mulțumit de stadionul Giulești (FOTO: Sportpictures)
Mircea Lucescu, mulțumit de stadionul Giulești (FOTO: Sportpictures)

Cea care a deschis scorul a fost Aris Salonic, prin Neven Djurasek ('39), însă fornaţia ucraineană a reuşit să egaleze pe final de repriză, mulțumită lui Nazar Voloshyn ('45). Golul victoriei s-a petrecut în minutul 85 prin Oleksandr Karavaev, însă dat fiind rezultatul din tur, când Aris Salonic câştigase cu scorul de 1-0, meciul a ajuns trecut dincolo de timpul regulamentar. În reprizele suplimentare, grecii au rămas fără un jucător pe motiv de cumul de cartonașe galbene, iar diferența au făcut-o, în cele din urmă, loviturile de departajare. 

Continuă seria meciurilor în Giulești

„Sunt fericit. Un meci foarte dificil, campionatul Greciei devine un campionat greu, pentru că încep să folosească mulți străini. Noi am jucat cu cinci-șase jucători de 20 de ani, iar din entuziasm și dorință am câștigat. Un meci greu de tot, dar importantă este calificarea. Satisfacția pe care am trăit-o nu am mai trăit-o demult. Sfârșitul meciului a fost excelent! Se va juca tot aici, am început aici, tot aici continuăm (n.r. în Giulești). Suporterii au fost prezenți, iar cu Beșiktaș Istanbul ne așteaptă un meci greu. Sunt convins că jumătate de stadion va fi umplut de suporterii lui Beșiktaș, mai ales că este foarte aproape de ei”, a declarat Mircea Lucescu.
Seara a fost una de succes și pentru fiul lui Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu, dat fiind că formația greacă pe care o antrenează, PAOK Salonic, a învins gruparea croată HNK Hajduk Split, scor 3-0, calificându-se și ea în play-off-ul Conference League. Pe de altă parte, Neftçi Baku, formaţia azeră antrenată de tehnicianul român Adrian Mutu, a cedat şi în deplasarea de la Istanbul - învinsă în tur cu 3-1, Neftçi Baku a pierdut din nou, de data aceasta cu 1-2. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net