O legendă a lui Liverpool vine duminică la Muzeul Fotbalului din București

Ultima actualizare:

Moment istoric pentru fanii formației engleze Liverpool din România: se pot întâlni față în față cu unul dintre foștii mari jucători ai echipei, Robbie Fowler. Acesta va veni duminică la Muzeul Fotbalului din București!

Robbie Fowler și gestul său de bucurie devenit deja legendar (FOTO: EPA)
Robbie Fowler și gestul său de bucurie devenit deja legendar (FOTO: EPA)

Fostul mare jucător al lui Liverpool FC și al naționalei Angliei, Robbie Fowler va veni în România pentru un eveniment special, organizat la Muzeul Fotbalului din București, duminică, 17 martie, de la ora 11.00. Legendarul atacant va susține o conferință de presă, se va întâlni cu suporterii și va urmări derby-ul cu Manchester United alături de invitați. Cu 369 de meciuri și 183 de goluri marcate pentru Liverpool, Fowler se va afla pentru a doua oară în România. Prima dată a făcut-o în 2000, când englezii au jucat cu Rapid, în Cupa UEFA. Acum, el a fost adus în țara noastră de Carlsberg România, unul dintre sponsorii formației care se luptă în acest an pentru un nou titlu de campioană în Premier League.

Cu ocazia venirii lui Fowler în România, Muzeul Fotbalului din București va aduce în centrul istoric atmosfera de pe legendarul stadion Anfield, renumit pentru cântecele și energia suporterilor lui Liverpool FC și, evident, pentru faimosul imn „You’ll Never Walk Alone”. În cadrul muzeului vor fi expuse obiecte din istoria lui Liverpool FC, instalațiile spectaculoase vor fi adaptate la tematica Liverpool FC & Carlsberg, iar participanții vor pătrunde în istoria echipei prin activări concepute special pentru acest eveniment și pentru o experiență legendară.

„Prin bere, fotbal și un loc încărcat de povești și istorie ne-am dorit să creăm un cadru similar cu cel al meciurilor trăite pe stadion, oferindu-le participanților la eveniment șansa să experimenteze mai mult decât vizionarea unui meci de fotbal. Cei ce vor veni la Muzeul Fotbalului pentru această întâlnire legendară cu Robbie Fowler vor avea parte de multe surprize și de o călătorie spectaculoasă pentru orice pasionat al acestui sport și nu numai”, promite Loredana Stoica, Senior Brand Manager Carlsberg România.

Robbie Fowler înscrie un nou gol pentru Liverpool (FOTO: EPA)
Robbie Fowler înscrie un nou gol pentru Liverpool (FOTO: EPA)

Recordurile stabilite de Robbie Fowler

Dincolo de sutele de goluri și meciuri în tricoul lui Liverpool , Robbie Fowler a rămas în memoria suporterilor și prin câteva recorduri și momente istorice:

* Pe 28 august 1994, Fowler a marcat un hat-trick în doar 4 minute și 33 de secunde! Prin golurile sale, Liverpool a învins-o pe Arsenal, iar atacantul a devenit un erou deși avea doar 19 ani. A fost cel mai rapid hat-trick din istoria Premier League, iar recordul a rezistat mai bine de 20 de ani, până în 2015, când Sadio Mane, un alt fost jucător al lui Liverpool, l-a doborât.

* În 1997, într-un meci împotriva lui Arsenal, Fowler a dat dovadă de un fair play-ieșit din comun, refuzatând pur și simplu un penalty acordat în favoarea echipei lui. El i-a spus arbitrului să nu dicteze lovitură de pedeapsă.

* Considerat un fenomen încă din primul sezon la echipa de seniori, Fowler a marcat chiar de la debutul pentru Liverpool FC, într-un meci din Cupa Ligii împotriva lui Fulham. La scurt timp, în meciul retur, le-a demonstrat tuturor că golul nu a fost o întâmplare și a mai înscris de 5 ori. A fost desemnat de două ori consecutiv cel mai bun tânăr jucător din campionatul Angliei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net