Proteste în Premier League: mai mulți bărbați s-au legat de poarta de joc

Meciurile de fotbal din ultimele zile nu au fost lipsite de proteste, mai mulți oameni reușind să intre pe terenul de joc și purtând mesajul „Just Stop Oil” („Opriți petrolul”).

image

Mai întâi, miercuri, în timpul partidei dintre Arsenal și Liverpool (0-2), din Premier League, un bărbat a reușit să intre pe teren și să se lege de stâlpul uneia dintre porți.

Apoi, vineri, un alt meci din același campionat, Everton-Newcastle (1-0), a fost întrerupt de un alt bărbat, care s-a legat de poarta de pe terenul de joc. Atunci, un activist îmbrăcat cu un tricou inscripționat cu „Just Stop Oil” a petrecut minute în șir pironit de poartă. Tot în aceeași partidă, un al doilea om a pătruns pe suprafața de joc. La scurt timp, iniţiatorii campaniei „Just Stop Oil” au revendicat această serie de proteste, postând pe Twitter: „În această seară, Louis, un susţinător al lui Just Stop Oil, în vârstă de 21 de ani, s-a legat pe stâlpul porţii de pe Goodison Park purtând un tricou Just Stop Oil şi determinând arbitrul să oprească jocul”.

Explicațiile unuia dintre activiști

În cele din urmă, duminică, episodul s-a repetat, în timpul duelului dintre Tottenham Hotspur și West Ham United (3-1), când o altă persoană s-a legat de poartă.

Este 2022 şi este timpul să privesc înainte, este timpul să fac un pas înainte şi să nu stau pe loc. Este timpul să acţionez ca şi cum ar fi o urgenţă. Numeroase rapoarte îmi spun că viitorul meu va fi îngrozitor, iar guvernul meu îmi spune să nu-mi fac griji şi să plătesc o pensie. Dar avem de ales. Putem alege să scoatem în evidenţă dezastrele climatice, putem alege să ne împotrivim acestui guvern care ne trădează, putem alege să facem un pas înainte, nu să stăm fără să facem nimic”, și-a comentat gestul activistul menționat.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net