Situație fără precedent: Fenerbahçe amenință cu retragerea din campionat

Ultima actualizare:

După ce, la finele meciului dintre Trabzonspor și Fenerbahçe, o mulțime de oameni susținători ai celei dintâi formații au intrat pe teren și i-au atacat pe jucătorii adverși, cea din urmă formație amenință cu retragerea din campionat.

Incidentele de la Trabzonspor-Fenerbahçe au scandalizat lumea fotbalului (FOTO: EPA)
Incidentele de la Trabzonspor-Fenerbahçe au scandalizat lumea fotbalului (FOTO: EPA)

Evenimentele care s-au petrecut, duminică seară, după meciul din prima ligă pierdut cu scorul de 2-3 de către Trabzonspor, „cutremurând” lumea fotbalului. 
Într-un comunicat publicat, luni, clubul din Istanbul a anunţat că va lua măsuri ferme, după ce jucătorii săi au fost atacaţi de suporterii adversari.
Consiliul de Administraţie al clubului a anunțat că, marţi, va avea loc o Adunare Generală Extraordinară, iar printre punctele de pe ordinea de zi se numără și „evaluarea măsurilor care trebuie luate, inclusiv retragerea echipei noastre de fotbal A din Superligă, pe baza evenimentelor care au avut loc în timpul meciului de Superligă disputat în seara de 17 martie 2024 şi a evenimentelor recente din fotbalul turc”.

17 persoane, arestate. Cinci dintre ele ar fi îndemnat la violențe pe rețelele sociale

Între timp, 17persoane, dintre care 12 implicate în incidentele de pe teren, au fost arestate după cele petrecute în weekend, existând o anchetă în curs de desfășurare. Pe lângă aceia care au invadat terenul de joc, au fost arestate şi cinci persoane, care ar fi îndemnat la violenţă pe reţelele de socializare, arată presa din Turcia.
Reamintim că fanii echipei Trabzonspor au intrat pe teren şi i-au atacat violent pe jucătorii lui Fenerbahçe, care îşi sărbătoreau succesul. În timpul acestui episod, portarul Dominik Livakovic a fost lovit cu pumnul în faţă, evenimentul nefericit fiind descris de către Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) drept „inacceptabil”, adăugându-se că „sancţiunile penale necesare vor fi impuse celor responsabili de aceste incidente”.
Incidentele de duminică se adaugă unei liste considerabile, care au marcat istoria fotbalului turc - nu mai devreme de luna decembrie, campionatul din Turcia a stârnit controverse, fiind suspendat timp de o săptămână, după ce Faruk Koca, preşedintele clubului MKE Ankaragücü a atacat un arbitru, Halil Umut Meler, la fluierul final. În cele din urmă, oficialul a fost demis de la club și interzis pe viață din fotbal. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net