Cântăreţul The Weeknd donează 2.5 milioane de dolari pentru Gaza. Cu această sumă, vor fi hrăniţi peste 170.000 de palestinieni

Celebrul cântăreţ The Weeknd (33 de ani) a donat suma de 2.5 milioane de dolari pentru Gaza. Cu acești bani, vor fi achiziționate 820 de tone de pachete cu alimente care vor hrăni aproape 173.000 de locuitori, timp de două săptămâni.

The Weeknd a donat suma de 2.5 milioane de dolari pentru Gaza / Foto: Arhiva Click!
The Weeknd a donat suma de 2.5 milioane de dolari pentru Gaza / Foto: Arhiva Click!

Patru milioane de mese vor putea fi distribuite de voluntarii Programului Alimentar Mondial al ONU (PAM) în Gaza, datorită donaţiei de 2.5 milioane de dolari a celebrului cântăreț canadian The Weeknd, în vârstă de 33 de ani. Această donaţie va permite achiziţionarea a 820 de tone de pachete cu alimente care vor hrăni aproape 173.000 de locuitori, timp de două săptămâni.

„Îi mulţumim lui Abel pentru această contribuţie preţioasă pentru poporul palestinian. Sperăm că şi alţii vor urma exemplul lui Abel şi vor sprijini eforturile noastre", a declarat Corinne Fleischer, directorul PAM pentru regiunea Orientului Mijlociu, Africii de Nord şi Europei de Est, într-un comunicat publicat vineri, relatează Observator.ro.

The Weeknd a lansat Fondul umanitar XO în parteneriat cu PAM

De asemenea, potrivit organizației, donația intervine „într-un moment critic”, care „se străduieşte să hrănească mai mult de un milion de locuitori din Gaza aflaţi în pragul foametei”. Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM) a venit în ajutorul a peste 121.000 de persoane, în special în zonele anterior inaccesibile din Gaza, în timpul armistiţiului care a durat o săptămână.

Artistul canadian, care are o avere de 300 de milioane de dolari și 103 milioane de ascultători pe lună pe Spotify, este ambasador al Programului Alimentar Mondial al ONU din 2021. Din avearea sa personală, el a donat la acea vreme 1.6 milioane de euro. De asemenea, a lansat în martie 2022, Fondul umanitar XO în parteneriat cu PAM, strângând aproape cinci milioane de dolari în doar câteva luni. Jumătate din această sumă a fost folosită pentru a „sprijini ajutorul alimentar de urgenţă pentru femeile şi copiii din Etiopia”, iar cealaltă jumătate tocmai a fost folosită pentru a sprijini civilii din Gaza.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
image png
banner Lavinia Petrea png
iulia vantur si salman khan 8 webp
iulia si mihai albu jpg
carmen harra piersic 1868x1080 1 jpg
florin piersic bianca dragusanu jpg
dan negru facebook jpg
banner gabriela cristea png
image
actualitate.net
image
actualitate.net