A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu. Era sora regretatei Tamara Buciuceanu

Este un an negru pentru lumea artistică din România, după ce mai multe valori s-au stins din viață în ultima perioadă. Ieri, pe 18 iunie 2022, a murit Iulia Buciuceanu, cunoscută mezzosoprană și sora regretatei actrițe Tamara Buciuceanu.

Iulia Buciuceanu a murit la vârsta de 90 de ani, iar anunțul tragic a fost făcut de Minsiterul Culturii, pe rețelele de socializare. Reprezentanții au scris: „O zi neagră pentru cultura românească… Odihnă veşnică, Iulia Buciuceanu!” Amintim faptul că în urmă cu trei zile s-a stins actorul Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă Constantin Tănase, iar vineri seară a murit Valentin Uritescu.

Citește și: Ionică din „Liceenii“, de nerecunoscut la 54 de ani! Actorul Mihai Constantin este schimbat total

Iulia Buciuceanu a fost căsătorită cu actorul George Constantin și are un fiu

Iulia Buciuceanu a fost prim solistă la Opera Română din București vreme de aproximativ 30 de ani, în perioada 1952-1983. A fost căsătorită cu actorul George Constantin și împreună au avut un băiat, pe Mihai Constantin, care a moștenit întru totul pasiunile părinților.

Vezi și: Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu înainte de a muri

Mezzosoprana s-a născut în Basarabia, în anul 1931, iar mama ei este cea care i-a insuflat pasiunea pentru muzică și care, deopotrivă, i-a ghidat primii pași în lumea artistică. După ce mama sa i-a pus bazele, Iulia Buciuceanu a urmat cursurile Conservatorului din Iași, studii care au fost apoi continuate la Conservator, în Bcuurești.

S-a angajat ca solistă a Operei Române încă de când se afla pe băncile facultății, unde a avut o carieră remarcabilă atât pe plan național, cât și internațional. A jucat roluri diverse, fie el comice, satirice sau dramatice, unele dintre acestea fiind premiere absolute pe scena operei.

Iulia Buciuceanu, sora Tamarei Buciuceanu, a însuflețit zeci de personaje

Deși s-a dedicat în principal repertoriului românesc, mezzosoprana a abordat și roluri din străinătate, pe care a reușit să le execute cu brio. Printre piesele pe care le-a pus în scenă de-a lungul carierei sale amintim: Aida, Trubadurul, Carmen de Bizet, rusalka, Dama de Pică, Evgheni Oneghin, Nunta lui Figaro, Povestirile lui Hoffman, Maeștri Cântăreți din Nurnberg, Olandezul Zburător și multe altele.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net