Cât costă, de 1 Mai, o porție de mici, cu muștar și cartofi prăjiți, în localul lui Constantin Enceanu: „Sunt sănătoși, din carne de vită Angus.” Cum petrecea în comunism?
Solistul Constantin Enceanu are, de 1 Mai, în meniul localului său din Filiași, Județul Dolj, și tradiționalii mici cu muștar și cartofi prăjiți. Nu sunt însă preparați din carne de porc, ci din carne de vită. Exclusiv pentru Click!, artistul ne-a dezvăluit secretul mititeilor săi gustoși, dar și sănătoși. Am mai aflat și unde va cânta, de „Ziua Muncii”, dar și cum petrecea, în comunism.






Cât costă porția de mici, de 1 Mai?
Constantin Enceanu vă invită să savurați o porție de mici, mâncarea preferată a românilor, de 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, la localul său, din Filiași, Jud. Dolj:
„Avem în meniul localului nostru și mici. Porția de mititei, cu muștar și cartofi prăjiți costă 40 de lei. Dar, noi nu preparăm micii din carne de porc, așa cum se găsește prin restaurante, ci din carne de vită Angus, foarte sănătoasă, fără atâtea grăsimi. Sunt delicioși! Mai ceri o porție!”, spune solistul de muzică populară, exclusiv pentru Click!
Carnea de vită Angus previne îmbătrânirea
Cât de sănătoasă este, de fapt, carnea de vită Angus, devenită populară, în ultimii ani, și în România?
„Carnea de vită Black Angus este bogată în L-Carnitină, care ajută la metabolizarea și transportul acizilor grași.
Este utilă și pentru ameliorarea simptomelor diabetului zaharat de tip 2 (ajută la stabilizarea glicemiei), dar și pentru a scădea în greutate. Carnea de vită Black Angus este bogată și în acizi grași esențiali Omega-3, recunoscuți pentru beneficiile lor în protejarea inimii și a sistemului nervos central.
Este bogată în proteine
Pe lângă aceste beneficii, Black Angus poate avea cu până la 30% mai puțin colesterol decât carnea de vită din comerț. Practic, acest tip de carne conține grăsime „bună” și mult mai puțină grăsime „rea”. Studiile arată că previne îmbătrânirea prematură, crește longevitatea, previne îmbolnăvirea, scade riscul de apariție a unor boli cronice și asigură buna funcționare a sistemului imunitar.
Carnea de vită Black Angus este foarte bogată în proteine, cu peste 20 de grame de proteină la 100 grame de carne”, este precizat pe site-ul unei ferme românești din Sanislău, Satu Mare, care crește această rasă de vită.
Prețul unui kilogram de carne de lucru de vită Angus este în jur de 45 de lei, în magazinele online.
De 1 Mai, Constantin Enceanu va cânta la Dedulești, „patria micilor”
Constantin Enceanu va petrece, anul acesta, de 1 Mai, pe scenă:
„Am fost invitat să cânt la Dedulești, sat din Județul Argeș, considerat „patria micilor”. Însă, în comunism, marea plăcere a tuturor românilor era să meargă la pădure, cu păturica, și cu micii preparați, de acasă, la picnic”, a mai menționant solistul de muzică populară, exclusiv pentru Click!
Rețeta micilor de Dedulești, cu seu de oaie
Iată și rețeta celebrilor mici de Dedulești, dezvăluită de un gratargiu, pe un forum al pasionaților de gastronomie:
„E nevoie de un kilogram de carne tocată de porc, de 250 grame de seu de oaie. O linguriță mică de bicarbonat, 10 căței de usturoi, bine tocați sau presați, ienibahar și cimbru pisat, piper, câteva linguri de zeamă de carne, sare după gust.
Mod de preparare:
Carnea se toacă de două ori prin mașină, împreuna cu seul. Se adaugă sarea, mirodeniile, usturoiul pisat, zeama de carne și bicarbonatul și se frământă totul cu mâna, timp de 15 minute, adăugând două linguri de apă.
Pasta obținută se ține 5-6 ore în frigider. Apoi, se ia cu lingura din tocatură cantități egale și se formează cu mâna udă mititeii. Înainte de a fi așezați pe grătar, se curăță bine grătarul încins, cu o bucățică de seu de oaie”.

































