Ce etnie are Corina Chiriac. Detaliul pe care puțini îl cunosc despre îndrăgita artistă

Corina Chiriac, una dintre cele mai emblematice figuri ale muzicii ușoare românești, este cunoscută pentru talentul său polivalent și pentru melodiile care au cucerit inimile a zeci de generații. Cu toate acestea, există un detaliu mai puțin cunoscut despre îndrăgita artistă: etnia sa armeană.

Corina Chiriac. Foto: arhiva.
Corina Chiriac. Foto: arhiva.

Tatăl său era compozitor, iar mma sa o pianistă de excepție

Născută și crescută în București, într-o familie profund legată de muzică, Corina Chiriac a avut o copilărie și o adolescență în care sunetul instrumentelor și notele muzicale au fost parte integrantă a vieții ei. Părinții săi au fost profesori la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București: tatăl său era compozitor și profesor de armonie și contrapunct, în timp ce mama sa era o pianistă de excepție.

Deși părinții au dorit ca micuța Corina să urmeze o carieră de violonistă, ea și-a urmat pasiunea pentru artă și a studiat la Institutul de Teatru. În 1970, a câștigat trofeul „Steaua fără nume”, un moment care a marcat debutul său în lumea muzicii ușoare și care a deschis drumul către o carieră strălucită în industria artistică.  

Puțini știu că artista provenea dintr-o familie armeană

Puțini știu că mama Corinei, pe nume Arșaluis Calaigian, provenea dintr-o familie armeană. Unchiul său a fost preot la Catedrala Armenească din București, iar această moștenire culturală și etnică a avut un impact profund asupra vieții și carierei artistice a Corinei Chiriac.

Într-un mesaj emoționant postat pe Facebook cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea tatălui său, Mircea Chiriac, Corina Chiriac a dezvăluit și mai multe detalii despre familia sa și despre influența profundă pe care tatăl său a avut-o asupra vieții și carierei sale. Mircea Chiriac, compozitor și profesor respectat, a fost o figură marcantă în viața Corinei, transmițându-i valori precum respectul, datoria și demnitatea.

Tata era o «figură», un băiat extrem de muncitor şi deştept, «băiat de gaşcă» iubitor de prieteni şi de discuţii interesante, primea cu plăcere musafiri", a scris artista la acea vreme pe pagina sa de Facebook.

Astfel, Corina Chiriac, o artistă complexă și talentată, poartă în ADN-ul său nu doar pasiunea pentru muzică, ci și o moștenire culturală și etnică bogată, care a contribuit la conturarea personalității și carierei sale remarcabile în lumea artistică românească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cristina mare jpg
Ozana Barabancea, o femeie fericită
Banner Titi Aur
heidi klum profimedia jpg
sofia  vergara emmy 2024 gettyimages jpg
florin piersic david popovici colaj click jpg
banner Iulian Lemnaru
badulescu goala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net