Ce i s-a întâmplat Mihaelei Bilic într-un supermarket din București: „Am plecat dezamăgită”
Chiar și pentru o nutriționistă ca Mihaela Bilic, unele momente pot fi neașteptate. Recent, frigiderul ei aproape gol și lipsa proviziilor au lăsat-o dezamăgit și cu un sentiment neașteptat... teama că va trebui să gătească.

Chiar și pentru o expertă în alimentație ca Mihaela Bilic, uneori realitatea poate fi surprinzătoare. Recent, privind frigiderul aproape gol de acasă, nutriționista s-a gândit să dea o fugă la supermarket, însă, lipsa proviziilor de pe rafturi a lăsat-o complet dezamăgită. În plus, a realizat că va trebui să gătească și recunoaște că sentimentul a fost, cumva, neașteptat.
„Am fost la supermarket să-mi cumpăr și n-am mai găsit nimic de cumpărat. Am plecat dezamăgită și într-un fel speriată că va trebui să încep să gătesc (n.r. râde). Nu se mai găsește nimic bun de mâncare gata preparat. Iar diversitatea la raft a scăzut substanțial. Și atunci cred ca trebuie să-mi fac ciorbă și tocăniță”, a spus Mihaela Bilic, pentru cancan.ro.
Cât despre ultima dată când a gătit, nutriționista a explicat: „Vara asta am gătit pentru că am fost plecată la țară, la pădure, și acolo nu vine nici delivery-ul, nici nimic, și am mâncat ciorbă de fasole uscată și ardei umpluți și ciorbă de dovlecei. Chiar am o oală de fiert sub presiune, le pun pe toate acolo, închid capacul și într-un sfert de oră e gata. A fost bine și am observat că și organismul se simte mai bine cu mâncare gătită”.
Atitudinea față de criticile din online
Întrebată dacă se confruntă cu bullying online, Mihaela Bilic a recunoscut că nu ea nu le răspunde urmăritorilor la comentarii și nici nu vorbește cu ei în pricat pe rețelele de socializare. În ceea ce privește confruntările față în față cu oamenii în public, acest lucru nu o sperie:
„Eu nu citesc niciun comentariu și nu răspund la nicio întrebare, și nu conversez cu ei pe rețele de socializare. Așa că bullying-ul dacă există, să zic, e făcut în absența mea.
Iar la capitolul confruntare față în față cu oamenii în mediul public, mi s-a întâmplat să simt, cum să zic, răutăcisme, dar afirmațiile pe care le fac, le fac, cum să zic, cu toată răspunderea. Și chestiunile astea nu mă sperie, ci mai degrabă mă… nu pot sa zic ma înduioșează, dar oricum îmi vine să le zic celor care sunt atât de vehemenți și de impulsivi că-i doare ceva și trebuie găsită căutarea unei strategii sau unei soluții. Dar, din păcate, e pe negativ. Și, probabil, sper din suflet, să le treacă!
Adică am avut de-a face inclusiv cu oameni care erau indignați cum de apăr laptele și produsele lactate. Și atunci mă uit la ei, îi compătimesc.
Le doresc să vină timpul în care să înțeleagă că, de fapt, nicio dietă extremistă nu funcționează și nici excluderea unor categorii de alimente nu duce la niciun rezultat. Iar cei de n-au mâncat carne și constată că au făcut tot felul de belele pe sănătate și se întorc la carne din nou, consider că sunt cei mai buni să povestească ce-au pățit.
Adică, onestitatea și autenticitatea în relația cu mâncarea înseamnă să mănânci din toate și să n-ai frici. Dar dacă tu îți proiectezi fricile din viață pe mâncare, atunci nu pot decât să-mi fie milă de tine și să sper că într-o zi vei deveni echilibrat și să ai curaj să mănânci din toate”, a mai spus nutriționista.



































