Ce pensie are Gheorghe Turda. Incredibil cât primește de la stat, după mai bine de 50 de ani de muncă: „Proștii care comentează”

Gheorghe Turda, interpretul de muzică populară, încasează o pensie impresionantă de la statul român, el fiind angajat al MAI în anul 1991. Astfel, artistul a ajuns la o pensie de 1.900 de euro pe lună, adică aproximativ 9000 de lei.

Câți bani primește Gheorghe Turda de la statul român Foto: Facebook
Câți bani primește Gheorghe Turda de la statul român Foto: Facebook

Ce declară Gheorghe Turda despre pensia sa

„Menționez că pensia lui Gheorghe Turda nu este o pensie specială, așa cum cred mulți și mă tot judecă fără să cunoască adevărul. Eu am cotizat 55 de ani de carieră artistică, am cotizat la pensia mea militară, să știe asta toți proștii care comentează. Eu am o pensie militară, așa cum au și jandarmii și polițiștii, și cei din Armată și cei din Interne.

Întâi să se documenteze lumea, apoi să vorbească. Repet, Gheorghe Turda are pensie militară, nicidecum specială, am ieșit la pensie cu grad de general, mai au ca mine și Ilie Năstase și artiști și sportivi, militari din cele două ministere, din Interne și din Armată”, a declarat Gheorghe Turda, potrivit playtech.ro.

Ce pensie are Gheorghe Turda

„Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea. Față de alții care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9.000 de lei, da. Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine”, a mai spus Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda a fost șef al Direcției de Cultură

Gheorghe Turda a reușit să-i convingă pe judecători să-i acorde o pensie mai mare apelând la o strategie destul de interesantă. El a invocat legea 6/2006, conform căreia primesc drepturi suplimentare pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică".

Gheorghe Turda, acum în vârstă de 75 de ani, a fost șef al Direcției de Cultură din cadrul Ministerului de Interne, iar în anul 2015 avea un venit cumulat de 2.500 euro pe lună. Interpretul de muzică populară deține două imobile în Câmpina și București, dar și un teren de 1.600 mp în Câmpina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net