Chinurile pe care Gabriela Cristea le-a ținut ascunse: „Doar Tavi mi-a dat atenție. Ceilalți credeau că sunt niște toane”

Gabriela Cristea (49 de ani) este o mamă devotată și muncește din zi în noapte pentru fetițele sale. Recent, într-un videoclip publicat pe rețelele de socializare, prezentatoarea TV și-a făcut curaj și a vorbit despre cele mai dificile momente din viața sa, din perioada sarcinii. De asemenea, a povestit cum a reușit, în cele din urmă, să scape de ce îi făcea rău.

Gabriela Cristea a trecut prin momente foarte grele la prima sarcină / foto: arhiva Click!
Gabriela Cristea a trecut prin momente foarte grele la prima sarcină / foto: arhiva Click!

Gabriela Cristea și Tavi Clonda formează un cuplu de mai bine de 10 ani și au împreună o familie minunată, dar și o carieră de succes. Prezentatoarea TV și soțul ei sunt doi părinți împliniți, având împreună două fetițe minunate, pe Victoria și Iris. Recent, vedeta a vorbit despre perioada în care a fost însărcinată cu primul copil, Victoria, când a trăit unele dintre cele mai grele momente din viața ei. Gabriela Cristea și-a amintit cum era îndurerată de gândul că nu va fi o mamă suficient de bună și că provocările maternității o copleșeau de frică.

O să vă vorbesc despre cele mai grele două săptămâni din viața mea, atunci când eram însărcinată cu primul meu copil, Victoria. Atunci am avut atacuri de panică. Sunt sigură că sunt multe femei care se vor recunoaște în perioada de atunci. Eram într-una din cele mai fericite momente din viața mea sau cel puțin așa mă gândeam la momentul acela. Eram însărcinată și urma să nasc.

„Atât de dure au fost momentele acelea pentru mine, încât m-au marcat pe viață”

Eram gravidă în aproape 8 luni, dar aveam niște gânduri care au apărut încă de la începutul sarcinii și care au început să se acutizeze. Gândurile mele aveau legătură cu momentul nașterii. Mă gândeam «oare o să îmi iubesc copilul de la naștere? Oare o să fiu eu mama suficient de bună?» Dar până să ajung acolo, mă gândeam dacă o să reușesc să duc la bun sfârșit momentul nașterii.

Erau niște gânduri care, la o primă vedere, par să nu te afecteze, dar o femeie însărcinată, în momentul în care este măcinată de astfel de gânduri și probabil mai mult de jumătate dintre femeile însărcinate au genul acesta de gânduri, pentru femeile însărcinate și pentru mine la momentul respectiv, au fost crunte. Efectiv nu am mai reușit două săptămâni să dorm, atât de tare eram măcinată de aceste gânduri”, a povestit Gabriela Cristea, într-un videoclip publicat pe pagina sa personală de Facebook.

De asemenea, prezentatoarea TV a dezvăluit că făcea atacuri de panică în perioada primei sarcini, iar singurul care i-a fost alături a fost soțul ei, Tavi Clonda: „În perioada respectivă am făcut niște atacuri de panică, dar atacuri de panică pe care nu pot să vi le povestesc că simțeam că mă sufoc din orice, nu puteam să dorm sub nicio formă. Ultima lună am dormit-o în balansoar, afară, spre norocul meu era vară. Simțeam că mă sufoc de gânduri. Inițial, doar Tavi mi-a dat atenție și m-a crezut în situația asta, m-a înțeles, pentru că ceilalți credeau că sunt doar niște toane ale mele.

„Am ajuns să mă rog pentru sănătatea mintală”

Îmi spuneau că nu ești tu singura femeie care o să naști, nu ești tu singura femeie care o să aduci pe lume prunci în felul în care vei aduce tu pe lume, adică prin cezariană. Atât de intense și de dure au fost momentele acelea pentru mine, încât m-au marcat pe viață. Da, au fost cele mai grele două săptămâni din viața mea.

Nu mă întrebați cum am reușit să trec peste, dar cu ajutorul soțului meu și cumva m-am autostimulat. Am aflat că există și niște tehnici prin care poți să scapi de atacurile de panică. Între timp am citit despre asta, am încercat să mă documentez și am aflat, de fapt, că sunt și niște arderi chimice, mai ales la gravide. Hormonii o iau razna cu totul și cu totul.

Pe lângă gândurile pe care le poți avea ca femeie însărcinată, intervine și dereglarea hormonală care este una destul de agresivă la femeile însărcinate și înțeleg că organismul se reglează destul de târziu după ce ai născut. Așa că, dragilor, dacă aveți în familie femei însărcinate și dacă își pun întrebări și au nelămuriri, dacă simțiți că nu sunt în apele lor, fiți alături de ele pentru că eu am ajuns în perioada respectivă să mă rog pentru sănătatea mintală, eu, care sunt atât de limpede la minte.

Ajunsesem să nu mai știu dacă gândesc limpede sau nu. Până să nu se întâmple acel atacuri de panică, nici nu credeam în ele. Cum să nu-ți poți tu să-ți controlez gândurile tale să nu ai tu control asupra propriul organism și a minții tale? Mi se părea incredibil. În momentul acela, însă, mi-am dat seama că totul este imprevizibil”, a mai spus Gabriela Cristea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
banner Livia Graur
image png
image png
image png
image png
banner Anca Turcasiu png
mihai petre elwira colaj instagram jpg
banner doina teodoru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net