Daniel Buzdugan face provizii de apă de izvor: „E plină de minerale!” Cum preparăm „apa vie”, sfatul nutriționiștilor
Nutriționista Codruța Pantelimon expune, exclusiv pentru Click!, beneficiile pentru organism ale apei enzimatice. Iar actorul Daniel Buzdugan, de la Radio ZU, preocupat de un stil de viață sănătos, evită, pe cât posibil, apa de la robinet, aprovizionându-se cu apă rece de izvor.









Daniel Buzdugan face provizii de apă rece de izvor: „E vie, plină de minerale”
Actorul Daniel Buzdugan, de la Radio ZU, adeptul unui stil de viață sănătos, și-a postat pe contul de Facebook câteva fotografii, din pădure, în timp ce se aprovizionează cu apă de izvor:
„Apă vie de izvor. Dacă vreodată în viață ați băut apa de la izvor, probabil că vă aduceți aminte de gustul ei, de energia naturii care o împingea cu forță, ea este vie, filtrată prin straturi de pământ, plină de minerale, saturată cu oxigen”.
Cineva i-a atras însă atenția:
„Merită o analiză la acea apă, ca să știi ce bei! Nu toate microorganismele pot fi filtrate natural”.
Nutriționista Codruța Pantelimon: „Apa enzimatică e bogată în vitamine”
Nutriționista Codruța Pantelimon ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre proprietățile apei enzimatice. Mai este denumită și „apa vie”:
„Este o apă bogată în enzime, vitamine, minerale, datorită legumelor și verdețurilor proaspete adăugate. Organismul nostru depinde de enzime, atât pentru a mânca și a digera hrana, cât și pentru a gândi, a vorbi, a respira, a merge, într-un cuvânt, pentru buna funcționare a organismului și pentru refacerea celulelor afectate de boli.
Cum se obține, de fapt, apa enzimatică sau „apa vie”?
„Poți realiza singur combinația favorită, din legume, fructe, verdețuri și plante aromatice, medicinale. Putem adăuga într-un borcan cu apă: rozmarin, castraveți proaspeți și felii de lămâie. Dacă lași borcanul la soare, apa vie va fi gata în 8-10 ore. Dacă îl lași în casă, va fi gata în mai mult timp. Cu cât o lași mai mult, cu atât apa va deveni ușor acidulată, iar concentrația de enzime va fi mai mare”.
„Are și efect de detoxifiere”
Dar, specialiştii în nutriţie o recomandă inclusiv pentru curăţarea organismului, pentru detoxifiere:
„Dacă vrei să te bucuri de o băutură aromată şi sănătoasă, alta decât apa plată cu lămâie, alege apa enzimatică. Are un conţinut bogat de enzime, vitamine şi minerale şi este reţeta perfectă, atunci când vine vorba despre detoxifierea zilnică.
Efectul de detoxifiere, dar şi celelalte beneficii, pe care le aduce organismului, se datorează, aşa cum o spune şi denumirea, enzimelor, pe care acest preparat le conţine, enzime care funcţionează asemenea unui catalizator”, explică, pentru adevărul.ro Anca Tene, specialist în nutriţie şi stil de viaţă sănătos.
Există însă opinii ale unor nutriţionişti, potrivit cărora nu trebuie să amestecăm mai mult de două citrice, în apa de băut, şi nici fructele cu legumele.
E recomandat să cerem sfatul unui medic, înainte de o consuma, dacă știm că avem probleme cu aciditatea.



































