Elena Merișoreanu, șocată de sărăcia lucie din România: „Ce prețuri nesimțite! Pensionarii cerșesc mâncare la biserică!”

#Exclusiv Click!

Solista Elena Merișoreanu bate țara, în lung și în lat, cu recitalurile sale de muzică populară, așa că a văzut, în drumurile sale, și multă bogăție, dar și sărăcie lucie. Adesea, i-a ajutat pe cei sărmani: „Nu poți să nu îi ajuți, ți-e și milă să vezi copiii desculți!”, spune ea, în interviul exclusiv pentru Click! Cum prețurile la mâncare au explodat, un bucătar de la „Chefi la cuțite” ne oferă un meniu rapid și ieftin, ușor de preparat în casă.

Elena Merișoreanu: „Vai de noi, cu inflația asta!”

Solista Elena Merișoreanu ne-a vorbit despre situația românilor, din satele greu accesibile, unde politicienii nu ajung:

„Vai de noi, cu inflația asta, cu prețurile astea nesimțite, care au luat-o razna! Se trăiește foarte greu în România, mai ales la sate, în locurile greu accesibile, fără șosele și cu WC-ul în fundul curții. Cei care ne conduc, politicienii, nu ajung și pe acolo. Eu mai cânt, pe la țară, pe la zilele comunelor, pe la nunți, și ce am văzut ți se rupe inima.

La un moment dat, a venit un bărbat care m-a rugat să facem o poză împreună. Săracul, îi ieșeau degetele prin adidașii rupți. A spus, ridicând din umeri: „Asta e, suntem în Uniunea Europeană!”.

Apoi, o femeie mi s-a plâns că are o pereche de teniși pentru ambii copii. Îl aștepta pe cel mare de școală, ca să-l încalțe pe cel mic. I-am dat ceva bani, să aibă. Pe unde merg, văd adevărata sărăcie. Nu poți să nu ajuți, este imposibil!”, a povestit Elena Merișoreanu, exclusiv pentru Click!

Codruța Pantelimon, nutriționist: „Avem nevoie de hrană de calitate!”

Nutriționista Codruța Pantelimon a ținut să sublinieze că e foarte important ca meniul persoanele vârstnice să fie bogat în vitamine:

„Avem nevoie de hrană de calitate, pentru o viață de calitate, în acord cu legile naturii si ale bunului-simț, în adevăratul sens al cuvântului. Mesele mici și dese, pentru vârstnici, cheia marilor succese! Iar, acum, vara, recomand ca alimentația să fie ușoară, pentru a nu favoriza afecțiunile deja instalate sau pentru a nu le încuraja să apară.

De ce recomand alimentatia ușoară? Pentru că, la temperaturi ridicate, corpul, dacă este încărcat cu toxine, și din cauza mâncărurilor grele, el se apără prin transpirație, eliminând și multe minerale din organism. Iar cel mai cunoscut este magneziul. Deficiența de magneziu este cauza hipertensiunii arteriale, de exemplu. Dacă nu ai magneziu, mușchiul inimii se contractă, însă nu se poate relaxa. Vara, fără slăninuță, mici, cârnați!”.

Bucătarul Toma Ioan Cosmin, de la ”Chefi la cuțite”, ne învață să gătim ieftin

Exclusiv pentru Click!, Toma Ioan Cosmin, vestitul bucătar de la ”Chefi la cuțite” (Antena 1), vine în întâmpinarea celor cu venituri mici, cu un meniu rapid, gustos și ieftin:

„Eu promovez și rețetele vechi, de pe vremea comunismului. La vremea aceea, femeile făceau vrăji în bucătarie, gătind bunătăți din mai nimic. Eu vă ofer un meniu ieftin și ușor de preparat: chiftele din cartofi, care vin însoțite de un sos de roșii de bulion. Pentru mai multe porții, 10, de pildă, aveți nevoie de un kilogram de cartofi, îi spălați, îi curățati și îi dați prin răzătoare, dar și de 2 cepe și de 2 ouă, făină, sare si piper.

Le puneți la prăjit în puțin ulei, după care le scufundați în sosul de roșii, în care adăugați mirodenii. Dar și supa de oase de vită e foarte bună. Oasele conțin colagen, atât de necesar vârstnicilor, și care în farmacii este foarte scump. Supa o puteți face cu găluște sau o puteți transforma în ciorbă, cu multe legume, care au vitamine, inclusiv cu leuștean. Se acrește și cu corcodușe, sunt mai ieftine decât borșul!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
catalin scarlatescu urgenta spital accident 808545 jpg
doliu jpg
catrinel sandu colaj instagram jpg
anca turcasiu colaj instagram jpg
Banner Victor Yila
alina sorescu jpg
Banner Raluca Guslicov
CRBL instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net