Esca și Lesko se întrec în rețete de mucenici! „E prima dată când fac și mi-au ieșit foarte buni!”

Vedetele și-au etalat, care mai de care, abilitățile de bune bucătărese de 9 martie. Andreea Esca a încercat, pentru prima dată, să facă mucenici moldovenești acasă, ajutată de robotul din bucătărie. I-au ieșit delicioși! Anna Lesko, este deja expertă, căci respectă, an de an, aceeași rețetă de mucenici.

În fiecare an, la 9 martie, creștinii sărbătoresc “cei 40 de mucenici”. Conform tradiției, se pregătesc 40 de colaci, care se numesc mucenici sau măcinici și au forma cifrei 8.

În funcție de zonă, ei pot varia: sunt mucenici cu zeamă, cunoscuți ca mucenici muntenești, și celebrii deja mucenici moldovenești.

Ce conțin mucenicii moldovenești ai Andreei Esca?

Andreea Esca și-a achiziționat un robot minune care să-i ușureze munca în bucătărie, așa că a zis că ar fi tocmai bine ca, pe 9 martie, să încerce pentru prima oară să facă mucenici moldovenești. Vedeta Pro TV și-a pus șorțul la brâu și a trecut hotărâtă la treabă.

Ne-a divulgat și nouă rețeta ei de mucenici, care, culmea, i-au ieșit din prima!

Am făcut pentru prima dată mucenici și au ieșit foarte buni! Rețeta pentru cei mai buni mucenici am luat-o din rețeta de brioșe, din care am scos însă scorțișoara și ciocolata. Ingredientele pentru aluat sunt: 250 gr făină, 4 ouă, 150 gr zahăr, 100 gr unt la temperatura camerei, 80 ml lapte dulce, un praf de sare și un plic praf de copt.

Aluatul, dospit în robot, l-am împățit apoi în șase, și apoi am modelat 8-uri din fiecare în parte. Înainte să-i pun la copt (cuptorul preîncălzit la 180 de grade), i-am uns cu niște lapte cald, amestecat cu gălbenuș de ou și esență de vanilie. La cuptor, au stat aproximativ 30 de minute.

Între timp, am pus a fiert un sirop din 600 ml apă, 150 de grame de zahăr, esență de vanilie și coajă de portocală. Odată scoși din cuptor, i-am însiropat, i-am uns cu miere și am presărat miezul de nucă. Vă invit să testați și vor rețeta și să-mi spuneți cum v-au ieșit!”, le-a îmbiat Esca pe gospodine, pe pagina ei de Instagram.

Anna Lesko adoră să gătească Sursa: Instagram
Anna Lesko adoră să gătească Sursa: Instagram

Secretele mucenicilor Annei Lesko

Anna Lesko a venit și ea cu rețeta ei de mucenici moldovenești, pe care-i face cu mânuțele ei dibace, an de an, de 9 martie. Anna are și câteva secrete când vine vorba de mucenici, cu care nu dați niciodată greș.

Pentru mucenici moldovenești avem nevoie de următoarele ingrediente: făină, ouă, unt, lapte, drojdie, zahăr, coajă de portocale, zahăr vanilat, esență de nuci.

Peste drojdia pe care am sfărâmat-o și pe care am a pus-o peste făină, în mijloc, punem lăptic cald, zahăr, ouă, vanilie, coajă de portocală și apoi frământăm. Lăsăm aluatul la dospit, cu o folie deasupra.

Pe lângă însiropare, am să dau pe deasupra mucenicilor și cu această compoziție ce conține miere de casă, scorțișoară și gălbenuș de ou.

Pentru sirop punem apă, zahăr, zahăr vanilat, coajă de portcală și le amestecăm bine.

Apoi modelăm mucenicii, lucrăm aluatul pe bază de ulei, îi împletim, facem un opt care să arate a opt. Îi băgăm la cuptor, pe foaie de copt. Ungem cu un pic de sirop, care caramelizează primul strat. Îi scoatem din cuptor, îi însiropăm bine și apoi ungem cu compoziția din miere și presărăm nuca”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net