Îi recunoașteți? Ce chipeși erau celebrii bucătari români, în anii tinereții! Topul lui Cătălin Botezatu: „I-aș fi angajat, pe loc, ca manechini!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Vestiții bucătari Nicolai Tand, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Petrișor Tănase și-au păstrat carisma din anii tinereții. Dacă nu ar fi ales o carieră în gastronomie, unde au făcut performanță, s-ar fi descurcat, cu siguranță, și în lumea modei sau a filmului, ca manechini și actori. Cel puțin, așa susține designerul Cătălin Botezatu, exclusiv pentru Click! El a realizat și un top al celor mai chipeși chefi din România.

Cătălin Botezatu: „Nicolai Tand e top de top!”

Designerul vestimentar Cătălin Botezatu a analizat fotografiile celebrilor bucătari din România, apoi a realizat un clasament, pe care vi-l prezentăm, exclusiv pentru Click! Trei dintre ei, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, lucrează în echipă, la PRO TV, Nicolai Tand este vedeta Antena 1, iar Petrișor Tănase are emisiune la Digi24:

„Pe primul loc este, de departe, Nicolai Tand, el e top de top! A fost frumos, și atunci, dar este și acum, putea face o carieră în actorie sau ca manechin. Poate face reclamă la orice produs. Pe locul doi în acest clasament ar fi Sorin Bontea, pe trei, Cătălin Scărlătescu, el mi-e și prieten foarte bun, e tare simpatic.

Urmează, în acest top, Florin Dumitrescu și Petrișor Tănase. De altfel, toți arătau foarte bine, i-aș fi angajat, pe loc, ca manechini, în colecțiile mele de prezentări de modă, la costume de bărbați”, ne-a declarat el, exclusiv pentru Click!

Ce spun fanii despre Nicolai Tand: „Nu prea ai față de bucătar, mai mult de fotomodel!”

Nicolai Tand (50 de ani), pe care îl vedeți și în competiție, la „Asia Express” (Antena 1), a făcut furori, pe conturile sociale, cu fotografiile sale, din anii tinereții. Internauții s-au întrecut în laude:

„Nu prea ai față de bucătar, mai mult de fotomodel, de cinema, super!” sau „Dacă încercai la actorie, erai la fel de bun, ca bucătar!”.

Nicolai a muncit însă enorm, pentru a face rost de bani, atât în Anglia, cât și în Italia și în Franța:

„Am dormit în case abandonate, am făcut orice, de la vândut ziare, la spălat vase și lucrat pe ambulanță. Am ajuns apoi într-un restaurant, locul în care mi-am dat seama că a fi ospătar e chiar o meserie. Am pornit de la spălatul vaselor și am fost, pe rând, piccolo, ospătar, manager de restaurant, director și director general”, a scris Nicolai Tand, pe blogul său.

Sorin Bontea a muncit pe vase de crozieră

Și Sorin Bontea (54 de ani) a bătut lumea, în lung și în lat, ca bucătar. Și s-a  întors acasă cu bani frumoși:

„Veneam acasă, odată la 7-8 luni. Am trecut și eu prin genul ăsta de plecat de acasă. Am lucrat pe vase de croazieră. Unii spun că este rău, alţii spun că este bine, eu zic că am văzut foarte multe, avantajul fiindcă nu neapărat că înveţi foarte multe în bucătărie, ci că înveţi să fii organizat, înveţi să respecţi reguli, ceea ce în bucătărie este esenţial”, a povestit Sorin Bontea, în podcastul Fain și Simplu.

El și-a postat pe conturile sociale o fotografie, din perioada în care era soldat, dar și o alta, din ziua nunții:

„Azi se împlinesc 28 de ani de la căsătorie, ani în care am fost unul lângă altul la bine și la greu, la bucurie și tristețe, la tot ce viața ne-a adus în cale. Nu știm când au trecut, dar cel mai important este că am fost împreună!”, menționa el, în dreptul imaginii din albumul cu amintiri. 

Cătălin Scărlătescu: „Am lucrat pe vapor cargo”

Cât îl privește pe Cătălin Scărlătescu (52 de ani), nici el nu s-a gândit nici măcar o secundă să defileze pe podiumul de modă, ca manechin:

„În anii '90, am plecat în Germania, apoi, m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart, pe un vapor cargo, şi am văzut lumea. M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet, încet, să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln”, a  povestit Chef Cătălin Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro.

Florin Dumitrescu a fost campion național la polo

 Florin Dumitrescu (37 de ani) a cochetat inițial cu sportul, fiind campion național la polo:

„Învățam într-o scoală cu profil sportiv, iar la bază era natația. Practic, în clasa a ll-a, am început să joc polo. Aveam în jur de 9 ani. În jur de 6 ani, de performanță. Am jucat pentru clubul Steaua. Eu fiind și stelist, eram foarte mândru de mine că jucam polo pentru Steaua. Am descoperit apoi bucătăria!

Polo este un sport foarte frumos, iar viață de sportiv este și mai frumoasă, dar acest sport, în România, nu este susținut aproape deloc...Știam că nu îmi asigură un viitor liniștit. Am căutat să am siguranța carierei, așa că am ales bucătăria în detrimentul sportului!”, a spus el, într-un interviu pentru PRO TV.

„Îmi doresc să fiu un bătrânel simpatic!”

Florin crede că de-abia acum începe să-și arate adevărata vârstă:

„Am început să albesc. Toată viața am suferit că sunt prea tânăr pentru ipostazele în care mă aflu. Acum nu mă mai simt chiar atât de stingher și promit să nu mă vopsesc! Nu sunt vreun complexat, dar nici vreun narcisist, pur și simplu sunt liber să fiu cine vreau să fiu. Și eu îmi doresc să fiu un bătrânel simpatic și lucrez intens la asta!”, spune el, pe Facebook.

Petrișor Tănase: „Am gătit şi pentru George Bush"

Iar Petrişor Tănase (66 de ani), vestitul bucătar de la Digi24, a povestit de la cine a învățat să gătească:

„Pasiunea a apărut, cu timpul. Pentru început, o mai ajutam pe mama, în bucătărie, însă foarte puţin. Apoi îmi făceam temele tot în bucătărie. Eram supravegheat de mama, care de multe ori gătea şi mai trăgeam cu ochiul la bucatele care se pregăteau.

Tatăl meu făcea grătar, mai ales peşte la grătar! Prima dată, am început să gătesc în şcoala de bucătari. Asta se întâmpla când aveam 16 ani, la restaurantul Turn, din Piaţa Sălii Palatului din Bucureşti. Apoi, încet, încet, în anul al doilea de şcoală cunoşteam tot reţetarul din acea epocă şi nu erau multe, vreo 2.000 de retețe. Am câștigat bani de la 17 ani, am gătit și pentru George Bush!”, a povestit el, pentru OK! Magazine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan tristă, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cub lena enache png
image png
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
Adriana și Eliza Iliescu
Banner Nicodim Ungureanu
dana rogoz casa viscri jpg
oana zavoranu colaj instagram jpg
banner anamaria proddan laurentiu reghecampf png
image
actualitate.net
image
actualitate.net