Imagini demult uitate cu Naomi, prima persoană transgender din România. Cum arăta înainte de a deveni femeie. FOTO

În urmă cu doar câteva zile, Naomi Moldovan, prima persoană transgender din țara noastră, a pierdut lupta cu viața, cu puțin timp înainte de împlinirea vârstei de 47 de ani. Naomi și-a dat ultima suflare pe un pat de spital din Germania, în urma unor probleme de sănătate. A fost una dintre cele mai controversate persoane din România, însă mulți au uitat cum arăta în perioada în care era bărbat. 

image

Vineri, 19 aprilie 2024, după ce a suferit un AVC și vreme de o săptămână a fost în comă, Florin Moldovan - în timp, devenit cunoscut în showbiz sub de numirea de Naomi, și-a pierdut viața. Memoria ei rămâne însă vie în inimile celor care i-au apreciat curajul de a deveni femeie, lucru pe care și l-a dorit dintotdeauna. 

Cum arăta Naomi înainte de a deveni femeie 

Trecutul lui Naomi nu a fost unul blând, dimpotrivă. După primele 3 zile de la naștere, aceasta a fost abandonată pe marginea unui șanț. Ulterior, a ajuns pe mâinile asistenților din orfelinat și vreme de 15 ani a trăit în grija statului. 

A iubit muzica - pasiune care a și consacrat-o, de altfel, așadar a plecat din Luduș în Târgu Mureș. După ce a făcut primi pași în muzică, a fost îndrumată de Mircea Zara și Loredana Groza să activeze pe scenă purtând numele Naomi. 

Ulterior, și-a recunoscut orientarea sexuală, fiind astfel prima persoană transgender din România. În ciuda criticilor și umilințelor cu care s-a confruntat, s-a bucurat de susținerea comunității LBTQIA+. 

În ciuda greutăților, nu a renunțat la muzică și la dorința sa de a deveni o femeie, așadar în anul 2014 a ajuns în finala Eurovision România, cu piesa „Dacă tu iubești”.

Florin Moldovan – Naomi – în rolul lui Adriani din filmul Gadjo Dilo/ sursă foto: captură video
Florin Moldovan – Naomi – în rolul lui Adriani din filmul Gadjo Dilo/ sursă foto: captură video

A părăsit România din cauza orientării sexuale 

Viața persoanelor cu altă orientare sexuală nu a fost deloc una ușoară, ele trebuind să țină piept multor umilințe și critici. Naomi a simțit pe propria piele acest lucru, când în urmă cu 10 ani a decis să părăsească România. 

S-a mutat în Germania, din cauza faptului că orientarea sa sexuală i-a adus doar batjocură și umilință din partea oamenilor. Și-a creat peste hotare o altă viață, pe care și-a trăit-o până la ultima suflare alături de iubitul ei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net