Marina Almășan l-a cunoscut pe Moș Crăciun! Îndrăgita vedetă, dezvăluiri senzaționale despre călătoria în Laponia

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Mereu în atenția fanilor, Marina Almășan (56 de ani) a avut din nou motiv de a ieși în față. Pentru că și-a lansat o nouă carte după o călătorie în Finlanda, acasă la Moș Crăciun, pe care l-a adus și la lansarea noului volum care s-a numit ”În căutarea lui Moș Crăciun”! Am stat de vorbă a cu Marina despre noua generație, călătoria sa peste hotare și despre emisiunile ei de la TVR.

Marina Almasan cu Corina Chiriac si Dan Helciug la lansarea cartii
Marina Almasan cu Corina Chiriac si Dan Helciug la lansarea cartii

Click!: Am început săptămâna cu tine la Teatru Odeon și n-am putut să nu remarc că n-ai venit cu Victor, fiul tău, care-i plecat peste mări și țări, dar ai venit cu nepotul tău...

Marina Almășan: Da, am venit cu nepotul meu, Horia.

Marina Almășan: „Televiziunea este, deja, de domeniul dinozaurilor”

Cu care colaborezi...

E prezent la emisiunile mele, în gradenă. Este unul din acei tineri care își spun părerea foarte rar, că tinerii, doamne, așa de greu găsim tineri care să vrea să vorbească despre viața de zi cu zi! Pe ei nu îi mai interesează, în primul rând, televiziunea. Televiziunea este, deja, de domeniul dinozaurilor. Tinerii sunt cu altele.

Tinerii nu mai vor să apară în poze cu noi, cu voi!

A, bine, asta e la ordinea zilei. Eu, de fiecare dată, când postez câte o poză cu Victor, îi cer scuze și îi cer voie, și, dacă, cumva, din greșeală, îmi scapă o poză, mă sună: „Șterge poza, nu ți-am dat voie!”. Zic, doamne, asta e...

Dar el unde e acum?

E în Dubai. Își exercită meseria de IT-ist. Și vrea să vadă lumea...

Am avut un șoc când l-am văzut pe Victor Socaciu, pe Facebook. Tot îi spuneai „Victoraș, Victoraș” și, de-odată, e Victor! Deci el e în Dubai, tu ai fost în Finlanda, anul acesta. Și ai scris repede cartea - „În căutarea lui Moș Crăciun”!

Am scris repede. Eu scriu repede. Mie îmi place la nebunie să scriu! Sunt bolnavă de scris. Bol-na-vă! Mie, Victoraș ăsta al meu mic - ca să îi separ, așa - cât stătea la mine până acum un an și ceva, doi, cât locuia la mine, îmi spunea: „Mamă, eu așa o să îmi amintesc, tot timpul, sufrageria noastră! Sufrageria, canapeaua și pe tine, pe canapea, cu tableta în mână". Deci, eu am devenit un soi de piesă de mobilier. Cu tableta în mână.

Mos Craciun a fost prezent la cartea Marinei Almasan
Mos Craciun a fost prezent la cartea Marinei Almasan

Ce face Marina Almășan, atunci când nu lucrează pe TV

Asta când nu ești la televiziune, când nu te plimbi... Cum faci?

Când stau acasă, scriu. Deci, e clar. Când aveam familie mare, găteam. Îmi plăcea la nebunie să gătesc. Acum, am trecut pe scris. Am devenit vegetariană, mănânc salate. Termin repede cu bucătăria și mă apuc de scris.

De aia arăți așa de bine?

Mă rog, merci, ești drăguț.

Faci și sport?

Da. Mă duc de două ori pe săptămână la sală.

Cum a fost să te întâlnești cu Moș Crăciun in luna mai?

Eu n-am bănuit că o să ajung acolo, dar uite că agenția cu care am colaborat mi-a făcut acest "apendice" la călătoria mea în Finlanda și m-au trimis, trei zile, în Laponia. Acasă, la Moș Crăciun! Eu auzisem mult depre Rovaniemi, orașul lui Moș Crăciun. Despre casa lui. Nu eram eu, așa, pătrunsă de dorință de a-l vedea, dar în momentul în care am ajuns și l-am văzut... Deci, de lemn să fii și tot simți o emoție când ești față în față cu Moșul care - se zice- că e ăla adevărat! Și el, foarte bun vorbitor de engleză, mi-a zis ceva și în română - probabil, știe saluturile din toate limbile pământului!

Cum a trăit Marina Almășan experiența din Laponia

Mi-a zis: „Bună ziua. Bine ați venit!". Am vorbit cu el, i-am zis: „Știți că dumneavoastră veți fi copertă de carte, în România!". Mi-a zis: „Vai de mine, nu pot să cred, să-mi trimiteți cartea!". Și, i-am făcut cadou - în mintea mea nebună - i-am luat o pălincă, din România. Și i-am dat o sticluță mică, că nu aveam cum să car. O sticluță mică de pălincă. Și el s-a uitat, așa, foarte circumspect, n-a luat-o din mâna mea și a zis: „Vă rog, puneți-o acolo!". Și mi-a arătat o masă pe care erau și alte cadouri. Și, după aia, am stat să mă gândesc. Da, are dreptate. Vin tot felul de nebuni, din cine știe ce țări, de-astea sălbatice, turbate, îi bagă acolo niște prafuri sau ceva...

Marina Almasan alaturi de invutati
Marina Almasan alaturi de invutati

Dar ai fost anunțată că vii din România și că ești jurnalist?

Nu, am fost exact ca orice om de rând. Am stat la coadă, ca să îl vedem pe Moșul. Am stat vreo două ore la coadă. A fost OK. Acolo, e pe bandă rulantă. Intri două minute, Moșul, "hello, hello", poză și la revedere, pa! Noi am stat ceva mai mult. Am anunțat că suntem jurnaliști și ne-a tolerat mai mult acolo.

Dar cum a fost? Frig?

Da, foarte frig.

Ai prins Aurora Boreală?

Pe aia nu am văzut-o. Am pândit-o pe toate aplicațiile posibile, dar n-am avut noroc. Dar a fost frumos. O iarnă din aia ca în copilărie, cu zăpadă de te afundai în ea și nu îți venea să mai ieși. O zăpadă albă-albă, curată, liniște mormântală peste tot, peisaje extraordinare! Deci, poveste.

Ce mai urmează pentru tine?

Nu știu. Am zis să mai merg și prin țările calde. Cochetez cu Tunisia. Trebuia să vină, azi, ambasadorea Tunisiei, care a confirmat de cinci ori și n-a venit niciodată.

Marina Almasan alaturi de fiul ei, Victor
Marina Almasan alaturi de fiul ei, Victor

În televiziune, ai „Rivalii".

Suntem pe ultima sută de metri, intrăm în vacanță. Din toamnă, nu știu ce va fi.

Dar ești bine fixată, acolo, la TVR.

Niciodată nu suntem bine fixați.

Dacă le-ai propune celor din TVR să faci „Veniți cu noi pe programul 2” sau „Ceaiul de la ora 5"?

Nu. Eu nu sunt de principul „ciorba reîncălzită". Sunt emisiuni care și-au trăit clipa de glorie și trebuie lăsate, acolo, în istorie. Pentru că a le readuce în atenția românilor - în condițiile precare în care își desfășoară Televiziunea Română, astăzi, activitatea, fără bani, cu audiență aproape inexistentă, - s-ar putea ca emisiunile respective să fie un fiasco și să se ducă de râpă frumusețe de amintire pe care o mai au unii români cu privire la emisiunile respective.

Am văzut că lucrezi cu Dan Helciug!

Dan Helciug este minunat! Faptul că el cântă mișto, îl știe toată lumea. Dar dacă a vorbit cineva cu el și a auzit ce univers profund are acest tânăr, ce citit este, ce gândire frumoasă și elaborată are! Este un foarte bun camarad, un om cald și un bun prieten. Și un om foarte spontan. Eu nu înțeleg de ce nu este folosit Dan Helciug la adevărata lui valoare!

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net