Pe ce nu pune Tania Budi gura de Paște? „Nu înțeleg de ce... Mă scârbiți!”

#Exclusiv Click!

Tania Budi e alătură vedetelor care nu consumă carne de miel de paște, nici să le pici cu ceară. Vedeta face un apel disperat ca să nu se mai sacrifice în neștire brietele animale pentru a ajunge friptură, drob sau stufat pe masa de Paște.

Tania Budi (55 de ani) este o mare iubitoare de animale și tocmai de aceea a redus consumul de carne aproape la zero. Nu mai pune gura decât pe pește, iar de Paște vedeta este, pur și simpu, oripilată de tradiția conform căreia sunt sacrificați mieii pentru a ajunge în farfuriile creștinilor.

Tania nu a pus gura pe carne de miel niciodată de mila bietelor animăluțe. Nici în copilărie nu suporta să vadă în ochi friptura de miel. Nici măcar nu a gustat-o vreodată.

Tania Budi: „Mielușeii aceia se nasc doar pentru carnea lor?!”

Eu nu înțeleg asta cu tăiatul mielului de Paște! Sunt scârbită, pur și simplu! Mielușeii aceia se nasc doar pentru carnea lor sau pentru că au și ei un suflet să se bucure de lumina zilei?! Am o empatie pentru animale. Nu mănânc carne de miel, nu există așa ceva. De când sunt mică nu mănânc, nu pun gura.

De sărbători, eu tot timpul sunt cu familia. Cu mama, cu frati-miu. Stăm la masă împreună. Bine, nu mai gătește mama miel, dar tot face ea ceva pe acolo spanac, ceva de primăvară, cu ouă fierte”, ne-a povestit Tania Budi, care va face Paștele alături de familie.

„Degeaba păstrezi aceste tradiții dacă faci rău cuiva!”

Mielul este sacrificat de Paște  Sursa: Facebook
Mielul este sacrificat de Paște Sursa: Facebook

Vedeta îndeamnă la mai multă credință și milostenie de sfintele sărbători pascale.

De Paște, când eram copii tot timpul ne luau ceva nou. Ne ceream iertare, dacă greșeam. Acum iertarea asta e mai ușor de obținut că nu mai greșim așa de mult, sper.

Oricum, nici Paștele și nici Crăcinul nu sunt despre îmbuibare, ci despre Isus sunt niște sărbători spirituale. Degeaba păstrezi aceste tradiții dacă faci rău cuiva, dacă păcălești sau ești un om fără valori morale”, a mai spus Tania Budi.

Ce simbolizează mielul de Paște?

Creştinii asociază Paștele și cu tăierea mielului, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Paştele este o sărbătoare ce datează încă de pe vremea lui Moise, când poporul evreu se afla în robia egipteană.

Pentru a-i elibera pe evrei din Egipt, Dumnezeu a dezlănțuit 10 urgii. Ultima era moartea întâi-născuţilor, iar pentru ca familiile evreilor să fie ocolite de această pedeapsă, pragul fiecărei uşi trebuia uns cu sângele unui miel.

Biblia arată că prorocul Isaia vorbeşte despre venirea lui Iisus, „Mielul” care va fi jertfit pentru ispăşirea păcatelor omenirii. Jertfirea lui Iisus pentru ispăşirea păcatelor a fost anunţată şi de Sfântul Ioan Botezătorul, care l-a prezentat ucenicilor: „Iată Mielul lui Dumnezeu”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net