Robi din „Las Fierbinţi" a adus bucurie în sufletul Alessiei

Ultima actualizare:

Toată lumea îl ştie pe Robi din serialul „Las Fierbinţi”, unde îl interpretează pe poliţistul fraier al satului, însă puţini îl cunosc pe Leonid Doni, actorul care îl interpretează. Şi el tată, Leonid face adesea gesturi extraordinare pentru oameni speciali.

De 10 ani îl cunoaştem pe  Poliţistul Robi din  serialul “Las Fierbinţi”. Foto: PRO TV
De 10 ani îl cunoaştem pe Poliţistul Robi din serialul “Las Fierbinţi”. Foto: PRO TV

Dacă pe micile ecrane şi la teatru iese în evidenţă prin rolurile extraordinare pe care le face, în viaţa de zi cu zi actorului Leonid Doni (44 de ani) nu-i place să fie în centrul atenţiei.

Însă, de curând, el a acceptat o invitaţie cu totul specială de a se întâlni cu o fetiţă, mare admiratoare a personajului său. Am aflat povestea de pe blogul daruiesteviata.ro şi o vom relata şi cititorilor noştri.

Micuţa Alessia a rămas fără   cuvinte când l-a văzut pe “poliţist”. Foto: Enrico Brodoloni
Micuţa Alessia a rămas fără cuvinte când l-a văzut pe “poliţist”. Foto: Enrico Brodoloni

Când a născut-o pe Alessia, medicii i-au spus Luminiţei: „Nu te agita prea mult cu ea, oricum o să moară.”

Au trecut 12 ani în care Alessia a luptat pentru viaţa ei şi continuă să o facă. În călătoria ei, an după an, a adus lumină şi căldură în jurul ei. Pentru mama ei, în vârstă de 39 de ani, ea este „copilul soare” şi rază care îi dăruieşte speranţă zi de zi prin veselia şi empatia ieşite din comun.

Însă, anul acesta a fost unul mai dificil decât oricare altul. Luminiţa începuse să fie îngrijorată că Alessia era palidă, aşa că, înainte cu o săptămână de a pleca în vacanţă, i-a făcut un set de analize. Rezultatele le-au schimbat radical viaţa şi le-au aruncat pe amândouă într-un război cu ceva de care mamei i-a fost teamă mereu: cancerul. Ceea ce urma să fie o vacanţă frumoasă a devenit o internare îndelungată.

A fost greu la aflarea diagnosticului de leucemie şi în timpul tratamentului. Dar Alessia nu s-a schimbat. Mereu zâmbitoare şi extrem de prietenoasă cu toată lumea, a rămas ancorată în ce îi aducea bucurie: puzzle, trusa ei de doctoriţă cu care vindecă copiii bolnavi şi... serialul “Las Fierbinţi” unde urmărea fiecare zâmbet şi fiecare lacrimă care apărea pe chipul Poliţistului Robi. Îi plăcea de el, pentru că era bun şi sensibil, pentru că plângea mai mereu în serial, iar ea se emoţionează imediat când vede pe cineva neajutorat.”

Actorul Leonid Doni, întâmpinat de echipa  medicală de la Secţia de Oncologie
Actorul Leonid Doni, întâmpinat de echipa medicală de la Secţia de Oncologie

„Nu mă spăl pe faţă, că m-a pupat Robi”

Aşa a aflat doctoriţa Laura Ştefănescu de pasiunea Alessiei şi s-a gândit să-l invite pe Poliţistul Robi la spital. Când actorul Leonid Doni a intrat pe secţie, s-a strâns toată lumea: copii, părinţi, medici, asistente, infirmiere. Alessia, care cu greu se oprea din vorbit, a rămas fără cuvinte când l-a văzut.

I-a luat un pic de timp să-şi dea seama că este adevărat, că Poliţistul Robi chiar era acolo, lângă ea, pe patul de spital. După vreo 10 minute petrecute împreună cu Robi, Alessia a început să se mai relaxeze, să îl întrebe diverse lucruri.

Luminiţa era la fel de emoţionată, dar şi foarte bucuroasă, pentru că ea ştia cel mai bine cât şi-a dorit să-l vadă. La finalul vizitei, Alessia a ieşit din salon după el, să îi mai transmită ceva, iar a două zi, le-a spus tuturor: „Eu nu mă mai spăl pe faţă, pentru că m-a pupat Robi.”

„Nu este uşor să vizitezi un spital plin de copii care se luptă cu boala”

Cum a fost experienţa pentru Leonid Doni, actorul care interpretează rolul Poliţistului Robi?

„Când am primit invitaţia, recunosc că am avut emoţii, deoarece nu este uşor să vizitezi un spital plin de copii care se luptă cu o boală atât de grea. Am rămas profund impresionat de curajul Alessiei, cât şi de implicarea şi devotamentul medicilor şi asistentelor de pe secţia de oncologie a spitalului. Mă bucur că am putut să-i fac o surpriză Alessiei şi să o fac să zâmbească.” Povestea întreagă o puteţi citi pe blogul daruiesteviata.ro.

Dacă doreşti să donezi în pentru Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” conturile sunt: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286, ING Bank, sucursala Bucureşti (cont în lei) sau RO68 INGB 0000 9999 0471 5148, ING Bank, sucursala Bucureşti (cont în euro).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
liviu varciu si carmina 2 1 e1667375388174 webp
banner raluca moianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net